Andra a făcut show „Tradiţional“ la Sala Palatului. Artista a purtat şase ţinute populare spectaculoase, inclusiv o rochie veche de 60 de ani FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra, într-o ţinută inspirată de cele purtate de Maria Tănase FOTO andraonline.ro
Andra, într-o ţinută inspirată de cele purtate de Maria Tănase FOTO andraonline.ro

Andra (32 de ani) a susţinut trei concerte sold-out dedicate Centenarului la Sala Palatului, unde spectatorii au avut parte de momente emoţionante. Unul dintre cele mai frumoase a fost omagiul pe care cântăreaţa i l-a adus Mariei Tănase.

Mii de români au aplaudat-o în picioare pe Andra, care a susţinut trei seri de concerte sold-out la Sala Palatului din Bucureşti. Intitulat sugestiv „Tradiţional“, spectacolul a fostul modul artistei de a marca Anul Centenarului. 

Cântăreaţa a cântat în fiecare seară timp de trei ore piese din toate regiunile ţării – doine, sârbe, hore – şi a avut alături 15 invitaţi speciali din diverse arii – muzică populară, muzică uşoară, pop, dar şi hip-hop.

„Am inima plină de bucurie că suntem împreună: o reuniune de familie a celor care visează în limba română, tresar de emoţie la aceleaşi cântece, plâng de aceleaşi doruri. Muzica ne uneşte pe toţi“, a declarat Andra.

image

Constantin Enceanu, Steliana Sima, Uddi, Daniel Buzdugan, Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Aurora şi Săndel Mihai, Nicole Cherry, Lidia Buble, Bodo, Ionuţ Dolănescu, Irina Loghin, Ionuţ Fulea, Adrian Daminescu, Veta Biriş sunt vedetele care au sărbătorit alături de Andra Centenarul Marii Uniri, fiind acompaniaţi de Orchestra „Fraţilor Advahov“, care a numărat 40 de membri. Pe lângă aceştia, şi bandul artistei a contribuit la marele spectacol. 

Andra a ţinut foarte mult la detalii, inclusiv la cele legate de ţinute. Vedeta a schimbat şase ţinute spectaculoase, toate inspirate din portul tradiţional românesc. Ea şi-a făcut apariţia pe scenă desculţă, într-o rochie autentică, veche de 60 de ani, dar recondiţionată. 

image

Pentru momentul dedicat Mariei Tănase, Andra a optat pentru o ţinută inspirată din cele purtate de artistă: o bluză cu mâneci ample, fustă şi fotă argintie, toate cu multe perle. Cântăreaţa a interpretat câteva melodii cunoscute din repertoriul celei pe care o consideră un idol şi cu care este adesea comparată, aducând lacrimi în ochii spectatorilor. De asemenea, Andra i-a adus prin intermediul tehnologiei un omagiu sculptorului Constantin Brâncuşi. 

Seria momentelor emoţionanante a continuat cu un duet al Andrei cu fratele său mai mare, Săndel, şi soţia lui, Aurora. Andra a mărturisit la finalul melodiei că dragostea sa pentru muzica populară s-a transmis de la tatăl şi de la fratele ei, dar şi că Săndel a fost cel care a lăudat-o şi a corectat-o la începutul carierei. La fel de emoţionant a fost şi momentul în care artista i-a mulţumit pe scenă soţului ei, Cătălin Măruţă, pentru tot spriijinul, puterea şi înţelegerea de care dă dovada zi de zi.

image

Andra a cântat „Aşa-i românul“ alături de doamna cântecului popular Veta Biriş, care i-a făcut şi o declaraţie la final. „Cei apropiaţi ştiu că o iubesc pe Andra, cu atât mai mult cu cât ea vine din Ardealul nostru sfânt. Dumnezeu a binecuvântat-o cu această voce. Este mândria şi comoara noastră românească“, a spus cantăreaţa de muzica populară.

Interpretarea melodiei „Mi-ai dat mamă cântecul“, alături de Irina Loghin, a fost un alt moment încărcat de emoţie. 

image

La fel au fost şi duetele cu Adrian Daminescu („România“), cu Ionuţ Dolănescu („Casa părintească) şi cu Mioara Velicu, alături de care a şi dansat moldoveneşte. 

image
image
Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite