VIDEO „Potop“ de spectatori la premiera filmului „Noe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula „Noah/Noe“, care a avut premiera în cinematografe vineri, 28 martie, s-a bucurat de un succes imens în rândul publicului din America de Nord. Încasările estimate pentru acest weekend se ridică la 45 de milioane de dolari.

Pelicula regizată de Darren Aronofsky a stârnit un val de controverse înainte de lansare, mai multe grupuri creştine acuzându-l pe cineast că nu respectă povestea biblică. Cu toate acestea, filmul a atras un public numeros în cinematografele din SUA.

Pelicula, care a avut vineri premiera în mai multe ţări din lume, inclusiv în România, a adunat la niel global doar în ziua lansării 28,3 milioane de dolari.

„Noe“ reinterpretează povestea biblică a potopului, iar personajul principal este interpretat de Russell Crowe, căruia i se alătură actorii Jennifer Connelly, Ray Winstone, Emma Watson, Logan Lerman, Anthony Hopkins şi Douglas Booth.

Regia este semnată de Darren Aronofsky, „un evreu nu foarte credincios“, după cum însuşi s-a descris, care a realizat şi apreciatele pelicule „Requiem pentru un vis/ Requiem for a Dream“, „Fântâna/ The Fountain“ şi „Lebăda neagră/ Black Swan“.

În urma proiecţiilor speciale, blockbusterul de 130 milioane de dolari a fost nevoit să facă faţă unui „potop“ de controverse, grupurile creştine fiind revoltate de faptul că regizorul a interpretat greşit o poveste sacră. De asemenea, au existat plângeri conform cărora filmul nu ar fi respectat versetele din Vechiul Testament şi că Noe a fost portretizat ca un „cruciat al mediului“ care livrează un mesaj cu privire la Judecata de Apoi.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite