VIDEO Eminem promovează un documentar despre droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, 29 iunie, documentarul “How to Make Money Selling Drugs - Cum să câştigi bani din vânzarea drogurilor” a intrat în cinematografele americane. Eminem s-a implicat în realizarea şi promovarea filmului, vorbind despre dependenţa lui de medicamente, care l-a adus aproape de moarte.

Documentarul regizat de Matthew Cooke şi produs de Adrian Grenier (Entourage) a fost prezentat la Festivalul de Film Tribeca şi intră acum în cinematografe.

Eminem s-a implicat în realizarea documentarului din cauza propriei experienţe cu dependenţa de medicamente. Rapperul a fost internat în 2005 pentru dependenţa de somnifere şi a vorbit despre această problemă personală în albumul “Recovery” din 2010, care s-a vândut în peste 60 de milioane de exemplare. 

Industria ilegală a drogurilor are un rulaj anual de 400 miliarde dolari, la nivel mondial

În documentarul lansat ieri, Eminem recunoaşte că mult timp a negat dependenţa de medicamente, somnifere şi analgezice, spunând că nu ia droguri convenţionale, ca heroină sau cocaină, ci doar îşi tratează starea de nervozitate. “Vedeam totul înceţoşat”, recunoaşte Eminem. Momentul adevărului a venit când a fost internat de urgenţă, pentru că i se blocaseră rinichii, iar celelalte organe interne abia mai funcţionau. “Dacă aş fi ajuns la spital cu două ore mai târziu, muream”, adaugă el.

Apropierea de moarte l-a determinat să recunoască faptul că are o problemă. Gândul că e responsabil pentru cei trei copii pe care îi creşte, doi ai lui şi fiica fostei soţii, dintr-o căsătorie anterioară, pe care a adoptat-o, i-a trezit dorinţa de a ieşi din marasm. Mărturia lui despre procesul pe care l-a parcurs pentru a scăpa de dependenţă constituie material pentru documentarul de 96 de minute. Reconectarea la lumea reală a durat mult timp şi a cerut efort, ceea ce l-a ajutat să se maturizeze şi să se bucure cu adevărat de viaţă.

În documentarul lui Matthew Cooke sunt interviuri cu Russell Simmons, Woody Harrelson, Susan Sarandon şi 50 Cent, dar şi cu oameni implicaţi direct în lupta împotriva traficanţilor de droguri.

Cele 8 mile spre succes

Eminem, care este cunoscut şi ca Slim Shady, este printre puţinii rapperi care nu aparţin comunităţii afro-americane şi a dominat mult timp clasamentele muzicale. “Toată viaţa am avut probleme din cauza rasei, mai ales în Detroit, care este ca un cazan fierbinte, şi pentru că am intrat în lumea rap. Unii cred că au un atu din apartenenţa la o rasă, dar asta se va întoarce împotriva lor”, a declarat Eminem. Mentorul lui este Dr.Dre şi este bun prieten cu Jay-Z.

A pornit spre succes dintr-o mahala a oraşului Detroit şi a parcurs cele “8 mile” ale celebrităţii. Şoseaua 8 Mile din Detroit face legătura între mahala şi centrul oraşului şi a devenit un simbol al muzicii rap. Stilul agresiv, neconvenţional i-au adus bani şi faimă.

Povestea vieţii lui a devenit scenariu pentru filmul “8 Mile”, regizat de Curtis Hanson (L.A.Confidential) în 2002. Personajul interpretat de Eminem este un rapper care luptă pentru afirmare într-o lume dură, iar Kim Bassiger (L.A.Confidential) joacă rolul mamei eroului.

“8 Mile” a primit un Oscar pentru coloana sonoră, fiind primul film premiat pentru un cântec rap, “Lose Yourself”.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite