VIDEO 10 Filme în care dragostea nu mai e „roz“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din fantezia lui Lester Burnham, din „American Beauty“
Scenă din fantezia lui Lester Burnham, din „American Beauty“

Pentru mulţi dintre noi, Ziua Îndrăgostiţilor nu reprezintă decât o tentativă a pieţei consumeriste de a se infiltra în vieţile noastre, trivializând sentimentul de „iubire“. Hollywoodreporter.com a alcătuit o listă cu 10 filme în care relaţiile sunt portretizate onest, uneori chiar brutal, pentru cei mai cinici dintre telespectatori, sătui de acel „şi au trăit fericiţi pînă la adânci bătrâneţi“.

„(500) Days of Summer“ („500 de zile cu Summer“)

În acest film este vorba despre povestea de dragoste a unui autor de texte pentru felicitări, interpretat de Joseph Gordon-Levitt, şi femeia de care se îndrăgosteşte şi care mai apoi îl părăseşte. Lansată în 2009, pelicula i-a adus recunoaştere regizorului Marc Webb („Uimitorul Om-Păianjen“). Filmul se adresează tuturor celor care au investit enorm în relaţii, doar pentru ca acestea să se termine cu clasica replică „Hai să fim doar prieteni“. 

„American Beauty“

Câştigător a cinci premii Oscar în 1999, „American Beauty“ spune povestea unei familii disfuncţionale, în care soţul, Lester Burnham, are o fantezie cu colega de liceu a fiicei lui, în timp ce soţia este implicată într-o relaţie cu un coleg de muncă. Deloc întâmplător, acest nume este o anagramă pentru enunţul „Humbert learns“, unde Humbert este prenumele celebrului profesor din„ Lolita“ lui Nabukov.

„Blue Valentine“

„Blue Valentine“ îi are pe Ryan Gosling şi pe Michelle Williams în rolurile principale: ea, o studentă la medicină, o femeie cu multiple posibilităţi carieristice, în timp ce el a renunţat la liceu şi a rămas neschimbat, fără orizonturi. Fimul este ca un real studiu de caz, detaliind la modul clinic eşecul unei relaţii, în care el trebuie să facă eforturi uriaşe pentru a se mobiliza şi a nu-şi rata relaţia.

„Closer“ („Ispita“)

Având acţiunea în Londra contemporană, „Closer“ aruncă o privire amuzantă, ironică şi onestă asupra relaţiilor moderne. Povestea ce are la bază  piesa de teatru a lui Patrick Marber, ne prezintă întâlnirile întâmplătoare, atracţiile la prima vedere şi trădările accidentale a patru străini, interpretaţi de Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman şi Clive Owen.

 

„Kill Bill Volume 1“ („Kill Bill: Volumul 1“)

„Mireasa“, interpretată de Uma Thurman, este mânată de o singură dorinţă arzătoare – să se răzbune pe omul care a împuşcat-o în ziua nunţii ei. Cu toate că nimeni nu poate fi atât de crud când se desparte de o persoană, nu există un leac mai bun pentru o inimă frântă decât un film sângeros în stilul lui Quentin Tarantino, care să te ajute să depăşeşti ziua de 14 februarie. Nu uita de partea a doua a filmului, care a apărut un an mai târziu.

„Revolutionary Road“ („Nonconformiştii“)

Filmul este o adaptare a romanului clasic scris de Richard Yates, a cărui acţiune este situată în anii 1940 şi 1950, în suburbiile din Connecticut. Frank Wheeler (Leonardo DiCaprio) şi April (Kate Winslet) sunt un cuplu de tineri căsătoriţi, care duc o viaţă plină de frustrări personale. Frank distrugere însă atmosfera idilică, atunci când îşi înşală soţia. După aceea, urmeză o serie de întâmplări care duc la moartea tragică a soţiei, în finalul filmului.

„Shame“ („Ruşine“)

 „Shame“ este o dramă despre dependenţa de sex şi cedarea în faţa impulsurilor a unui  newyorkez de succes în vârstă de 30 de ani, jucat de Michael Fassbender. În momentul în care sora sa mai mică, Sissy (Carrey Mulligan), o cântăreaţă aspirantă, se mută în apartamentul său, lumea lui Brandon (Fassbender), guvernată de sex, este prinsă într-o spirală descendentă aparent imposibil de oprit. Din fericire pentru el, în New York se găsesc alţi aproximativ 4 milioane de dependenţi de sex.

„The Break-Up“ („Despărţiţi dar împreună“)

„Despărţiţi, dar împreună“ este o comedie romantică neconvenţională care urmăreşte povestea, de cele mai multe ori comică, dar şi dureroasă, a unui cuplu (Gary şi Brooke, interpretaţi de Vince Vaughn, respectiv Jennifer Aniston) care se îndreaptă spre destrămarea a ceea ce era odată o relaţie solidă şi plină de dragoste. 

„War of the Roses“ („Războiul familiei Rose“)

Acest film din 1989, regizat de Danny DeVito îi are ca protagonişti pe Oliver şi Barbara Rose, interpretaţi de Michael Douglas şi Kathleen Turner, cel mai sarcastic cuplu în divorţ din istorie.  Cei doi se despart după 17 ani de căsnicie, din cauza frustrărilor nerezolvate.

„Unfaithful“ („Infidela“)

Drama regizată de Adrian Lyne (responsabil şi de filmul „Atracţie Fatală“) vorbeşte despre destrămarea unui cuplu fericit, de vârstă medie, care trăieşte din plin „visul american“. Împreună cu fiul lor de opt ani, un câine şi o menajeră, Edward şi Connie au o viaţă de invidiat în suburbiile orasului New York. Acest mariaj fericit este tulburat de apariţia unui intrus atunci când Connie cunoaşte, din întâmplare, un străin în Soho. Este o întâlnire plină de mister, spontaneitate, sarm şi risc, care o va împinge pe Connie într-o aventură ce îi va strica mariajul.

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite