Un film despre mentorul lui Bruce Lee deschide Festivalul de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Tony Leung joacă rolul principal în "The Grandmasters"
Actorul Tony Leung joacă rolul principal în "The Grandmasters"

„The Grandmasters”, un portret al lui Ip Man, o legendă a artelor marţiale, regizat de Wong Kar-wai, va deschide oficial unul dintre cele mai mari festivaluri de film din lume, pe 7 februarie 2013.

Celebrul regizor chinez este şi preşedintele juriului secţiunii principale de la Berlin, motiv pentru care filmul său va rula în afara competiţiei. Pe covorul roşu vor defila staruri ale cinema-ului asiatic precum Tony Leung şi Ziyi Zhang.

Povestea este plasată în China anilor ’30 şi este inspirată de viaţa legendarului maestru în arte marţiale Ip Man - mentor al lui Bruce Lee, printre alţii - un tânăr bogat, extrem de talentat în artele marţiale, angrenat într-o luptă pe viaţă şi pe moarte, când unul dintre maeştri este ucis. Ip Man s-a născut în 1893, într-o familie bogată din sudul Chinei, şi a încetat din viaţă în 1972, cu câteva luni înaintea elevului său, Bruce Lee.

Ip Man a mai fost subiectul a două filme, nici unul foarte bine primit: „Ip Man (2008), cu Donnie Yen, şi „The Legend Is Born - Ip Man” (2010), de Herman Yau, la ambele producţii fiul maestrului, Ip Chun, având rol de consultant.

Este un film la care Wong Kar-wai lucrează, pe bucăţi, din 1996. Perfecţionist, regizorul face încă ultimele retuşuri, deşi premiera în China este programată pe 8 ianuarie 2013.

 „Proiectul acesta a fost unul dintre visurile mele şi am lucrat la el mulţi ani... Abia aşteptam să merg la Berlin ca preşedinte de festival, dar să-mi proiectez filmul acolo va face ca totul să fie şi mai special pentru mine”, a transmis cineastul chinez. Cunoscut şi multi-premiat pentru filme ca „In the Mood For Love”, „Chungking Express”, „Happy Together” sau  „Blueberry Nights”, Wong Kar-wai este unul dintre obişnuiţii marilor festivaluri, în special Cannes-ul.

Cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de la Berlin va avea loc între 7 şi 17 februarie. Din partea României, în cursa pentru Leul de Aur intră deocamdată „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, un film despre o relaţie sufocantă mamă-fiu, în noul „high-class” românesc. În rolurile principale – Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache.
 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite