Un festival de film pe Internet, în 12 limbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizionarea unui film pe www.myfrenchfilmfestival.com  costă 1.99 euro
Vizionarea unui film pe www.myfrenchfilmfestival.com  costă 1.99 euro

Pe 17 ianuarie 2013 începe cea de-a treia ediţie a MyFrenchFilmFestival.com, unicul festival de film online, care le permite vizitatorilor să vizioneze şi să voteze producţiile din selecţie.

Nu e nevoie de sală de cinema, de proiecţionist şi de casă de bilete. MyFrenchFilmFestival.com impune, din 2010 încoace, un nou tip de festival: cel în faţa computerului. 1,3 milioane de vizitatori din 174 de ţări au văzut producţiile din festival anul trecut, motiv pentru care filmele vor putea fi vizionate timp de o lună, în loc de trei săptămâni, între 17 ianuarie şi 17 februarie 2013.

MyFrenchFilmFestival.com poate fi accesat în 12 limbi: franceză, germană, engleză, arabă, chineză, spaniolă, italiană, japoneză, poloneză, portugheză, rusă şi turcă. În majoritatea ţărilor, inclusiv România, accesul se va face contra unei sume. Vizionarea unui lungmetraj costă 1,99 euro, iar un pachet care permite accesul la toate peliculele ajunge la 15,99 euro. În teritorii precum America Latină, China, Rusia sau Turcia, filmele pot fi vizionate gratuit, pe platforme partenere.

În competiţia festivalului de pe Internet intră 10 lungmetraje şi 10 scurtmetraje, filme lansate în Franţa între din septembrie 2011 încoace. Comedii, documentare, drame sociale şi pelicule premiate în festivaluri stau la dispoziţia internauţilor care pot vota, în plus, câştigătorul Premiului Publicului.

Alte trei distincţii vor fi acordate: Premiul Presei Internaţionale, Premiul Reţelelor Sociale (votează 100 de persoane influente pe Faceboook şi Twitter) şi Premiul juriului, oferit de un juriu prezidat de regizorul Michel Hazanavicius („The Artist”) şi compus din Emanuele Crialese, Lucrecia Martel şi Wang Xiaoshuai.

Festivalul de filme online a fost iniţiat de uniFrance, organismul care promovează cinema-ul francez în afara ţării, şi este una dintre cele mai apreciate idei de acest tip din ultimii ani. 

Filmele din competiţie:
„De bon matin”, de Jean-Marc Moutout
„La Désintégration”, de Philippe Faucon
„Donoma”, de Djinn Carrénard
„Louise Wimmer”, de Cyril Mennegun
„Radiostars”, de Romain Lévy
„Parlez moi de vous”, de Pierre Pinaud
„La Pirogue”, de Moussa Touré
„Sport de filles”, de Patricia Mazuy
„Tous au Larzac”, de Christian Rouaud
„Une bouteille à la mer”, de Thierry Binisti

Filme în afara competiţiei
Film de patrimoniu: „Les Tontons flingueurs”, de Georges Lautner
„Roméo Onze”, de Ivan Grbovic
„Opasatica”, de Eric Morin
 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite