Scorsese, De Niro, Pesci. Şi Pacino!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă există un Dumnezeu al cinefililor, tocmai şi-a făcut simţită prezenţa: în sfârşit, îi vom vedea pe Robert De Niro, Al Pacino şi Joe Pesci împreună într-un film, în regia lui Scorsese! Iar cireaşa de pe tort e apariţia în distribuţie a lui Harvey Keitel.

„The Irishman” are premiera pe Netflix pe 27 noiembrie şi este ecranizarea unui cărţi intitulate „I Heard You Paint Houses”, care cuprinde mărturisirile lui Frank Sheeran, un membru al Mafiei care şi-a recunoscut, în această carte, implicarea în asasinarea liderului sindical american Jimmy Hoffa.

De Niro şi Pesci au 76 de ani, iar Pacino şi Keitel sunt chiar mai în vârstă (79, respectiv 80 de ani). Acest film este probabil ultima ocazie de a-i vedea pe toţi aceşti actori împreună pe marele ecran. Oricât de incredibil ar părea, este prima colaborare cinematografică a lui Scorsese cu Pacino. Totodată, este şi primul film în care Al Pacino joacă alături de Joe Pesci.

Filmul adună pe generic un ansamblu de actori pe care îi definesc rolurile de mafioţi în aceeaşi măsură în care ei înşişi au definit prototipul mafiotului ca personaj de cinema. Cu toţii se cunosc din tinereţe, fiind născuţi şi crescuţi în New York. Pesci s-a născut la o aruncătură de băţ de New York – în Newark, la circa 17 km distanţă.

Martin Scorsese, Robert De Niro şi Joe Pesci: o colaborare de patru decenii

„The Irishman” este al zecelea film în care regizorul îl distribuie pe bunul său prieten Robert De Niro şi a patra sa colaborare cu Joe Pesci. Scorsese şi De Niro fac filme împreună de mai bine de 45 de ani, una dintre cele mai îndelungate colaborări artistice din istoria filmului. Primul lor film împreună a însemnat şi primul succes pentru tânăra echipă regizor-actor: „Mean Streets”, o dramă despre viaţa a doi tineri italo-americani care îşi duc viaţa pe străzile controlate de interlopi, în New York-ul anilor 1970. Seria de filme cu gangsteri a continuat cu „Goodfellas”, poate cel mai bun film cu mafioţi realizat vreodată, apoi cu „Casino”, când a fost rândul lui Pesci să câştige Oscarul, pentru rolul mafiotului Nicky Santoro. Pesci s-a specializat, de altfel, în a juca interlopi violenţi şi fără scrupule.

Deşi colaborarea dintre Scorsese şi De Niro a ajuns să fie definită prin prisma filmelor cu poveşti şi personaje inspirate din lumea interlopă, cele mai mari succese profesionale le-au reuşit cu producţii precum „Taxi Driver” şi „Raging Bull”, două filme de referinţă pentru cinematografia deceniilor 1970 şi 1980.

Robert De Niro şi Joe Pesci, prieteni în film şi în viaţă

De Niro şi Pesci sunt buni amici de câteva decenii, prima lor colaborare pe marele ecran fiind „Raging Bull”, în care joacă doi fraţi. De Niro şi-a distribuit prietenul în cele două filme pe care le-a regizat, „A Bronx Tale” şi „The Good Shepherd”.

De altfel, actorul este singura persoană care a reuşit să îl facă pe Joe Pesci să revină asupra deciziei de a se retrage din cinema. De 20 de ani, Pesci nu a mai apărut decât în trei filme, în două rânduri fiind convins de prietenul său să accepte rolul.

Al Pacino

Cât despre Pacino, e pentru prima dată când joacă într-un film sub bagheta lui Martin Scorsese, deşi cei doi se cunosc de câteva decenii. Pacino, în ciuda faptului că este încă foarte activ în lumea filmului, nu a jucat cu prietenul său De Niro decât în patru filme, inclusiv „The Irishman”. Primul film în care au apărut împreună în aceleaşi scene a fost „Heat”, în 1995, un adevărat hit, atât din perspectiva presei şi a criticilor, cât şi a publicului, toţi savurând cei doi mari actori aşezaţi la aceiaşi masă. De data asta, în „The Irishman” îi vom vedea pe toţi împreună.

image
Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite