Premiera săptămânii: „Internul“, o punte între generaţii FOTO VIDEO

0
0
Anne Hathaway şi Robert De Niro, o
alăturare inspirată FOTO cinemagia.ro
Anne Hathaway şi Robert De Niro, o alăturare inspirată FOTO cinemagia.ro

Filmul „The Intern/ Internul“ are astăzi premiera în cinematografele din România. Cu Anne Hathaway şi Robert De Niro în rolurile principale, pelicula uneşte două generaţii distince şi îi determină pe cei în vârstă să-şi urmeze planurile oricât de târziu ar părea.

„The Intern“ este un film de comedie regizat de Nancy Meyers („Sister Act“, „The Parent Trap“, „Something’s Gotta Give“), din distribuţie făcând parte Robert De Niro (Ben), Anne Hathaway (Jules), alături de Rene Russo (Fiona), Adam DeVine (Jason), Nat Wolff (Justin), Christina Scherer, Anders Holm şi Zack Pearlman (Davis).

Robert De Niro este Ben Whittacker, un bărbat de 70 de ani care descoperă că pensionarea nu este o decizie aşa minunată precum credea.

Profitând de oportunitatea de a avea din nou activitate printre profesionişti, acesta aplică pentru un post de senior intern la un site de modă, înfiinţat şi condus de Jules Ostin (Anne Hathaway), arată cinemagia.ro, pe scurt, povestea filmului.

Filmul a primit recenzii mixte din partea criticilor de specialitate, pe site-ul „Rotten Tomatoes“, pelicula având şanse de reuşită de 59%, pe baza a 22 de recenzii.

„Ce începe ca o comedie despre angajaţii unei companii de succes se transformă treptat într-o dramă de familie, ceea ce strică ansamblului, dar asta nu înseamnă că nu ai de ce să amuzi“, îşi începe recenzia Ştefan Dobroiu de la cinemagia.ro.

Dobroiu analizează lungmetrajul, specificând că regizoarea vrea să reducă distanţa dintre ea şi generaţia mai tânără. Totodată, criticul român spune că acest film este potrivit pentru o ieşire în cuplu la cinema. „Meyers adaptează vorba aceea cu «în spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie puternică» în «în spatele fiecărei afaceriste de succes se află un bărbat cu experienţă». Este o schimbare surprinzătoare de direcţie pentru feminista Meyers, care, la cei 65 de ani ai ei, probabil simte o prăpastie între propria generaţia şi cea a tinerelor fondatoare de companii, a bloggeriţelor de succes şi a vedetelor social media. «Internul» este un film pe care spectatoarele îl vor gusta cu mai mare plăcere decât spectatorii (dacă nu exagerează cu feminismul), dar premiera de vineri ar putea fi o idee bună şi pentru o seară petrecută în cuplu“, scrie Ştefan Dobroiu.

internul foto cinemagia.ro

FOTO cinemagia.ro

„Nu e niciodată prea târziu să faci planuri, să te distrezi şi să visezi“

Pe de altă parte, acelaşi critic îşi rectifică părerea şi spune că „Internul“ reprezintă foarte bine generaţia în vârstă, slab definită în filmele de la Hollywood, motiv pentru care ar putea să lege şi mai bine două generaţii distincte. „Dacă ne gândim mai bine, decât prietenul sau prietenele mai bine ţi-ai lua la cinema tatăl sau mama. Seniorii noştri sunt atât de slab reprezentaţi în programul cinematografelor, încât ai putea profita de acest film care construieşte o punte între generaţii. Convieţuim în aceeaşi lume şi, chiar dacă interesele şi ritmurile sunt diferite, ne putem oricând întâlni la mijloc. «The Intern» are un mesaj cu totul îmbucurător pentru vârsta a treia arătând că, deşi cei mai numeroşi ani ai vieţii sunt deja în urmă, nu e niciodată prea târziu să faci planuri, să te distrezi şi să visezi. Şi nu e niciodată fără rost să comunici cu cei mult mai tineri ca tine, deşi uneori ai impresia că ei vorbesc o limbă de pe altă lume“, arată Dobroiu.

internul foto cinemagia.ro

FOTO cinemagia.ro

„Filmul regizat de Nancy Meyer este genul de peliculă care se adresează pasionaţilor care spun că nu se mai satură de astfel de producţii. Este inteligent realizat, fermecător până la un punct, graţie celor doi actori principali. Este cel mai bun film regizat de Nancy Meyer, sper ca aceasta să mai poată să facă încă unul în următorii şase ani. Este greşit să judecăm «Internul» pe baza succesului de moment sau a temei abordate. Este un film cu adevărat superb“, spune şi Scott Mendelson, în recenzia sa pentru „Forbes“.

internul foto cinemagia.ro

FOTO cinemagia.ro

Hathaway - un rol triumfător, De Niro - constrâns

„Amuzant, cald, înţelept, combinaţia câştigătoare destinată adulţilor, graţie regizoarei Nany Meyers. «Internul» reuşeşte să mulţumească pe toată lumea. Alăturarea dintre De Niro şi Hathaway este inspirată, iar filmul are multe de spus despre cum să trăieşti viaţa la maxim, indiferent de vârstă“, scrie şi Deadline, prin recenzia lui Pete Hammond.

„Din fericire, nu există niciun indiciu de romantism între cele două personaje, este mai mult o prietenie şi o relaţie profesională pe cinste, care se dovedeşte benefică pentru ambii“, scire Stephen Farber pentru „The Hollywood Reporter“. „Având în vedere vacuitatea scenariului, trebuie să recunoaştem că Hathaway realizează un triumf cu acest rol. De Niro şi-a demonstrat flerul pentru comedii în filme precum «Meet the Parents», «Analyze This» şi în «The King of Comedy», dar pare că acest rol este prea constrâns să-i permită să se elibereze“, încheie el.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite