Helen Mirren, „echilibrul delicat” în interpretarea rolului Golda Meir, premierul Israelului VIDEO

0
Publicat:

Actrița premiată cu Oscar, Dame Helen Mirren, a declarat că interpretarea unor persoane cu o moștenire diferită reprezintă un „echilibru foarte delicat”. Mirren, în vârstă de 78 de ani, îl interpretează pe fostul prim-ministru israelian Golda Meir în cel mai recent film al său.

Hellen Mirren   FOTO Getti Images
Hellen Mirren FOTO Getti Images

Rolul a atras unele critici, pentru că nu este evreică. Ea i-a spus Laurei Kuenssberg, în emisiunea sa de duminică, că „înțelege” de ce unii se simt inconfortabil în legătură cu această interpretare. „Dar uneori nu pot să văd, pentru că nu văd cine din această cameră este evreu”. „Suntem cu toții un amestec atât de uimitor”, a adăugat ea, potrivit BBC.

Când primul trailer al filmului Netflix Maestro - filmul biografic despre Leonard Bernstein - a fost lansat anul acesta, actorul Bradley Cooper a fost aspru criticat pentru că a purtat machiaj pentru a-și amplifica nasul. Cooper, care nu este evreu, a fost criticat, unii utilizatori de social media spunând că acesta a jucat un rol ofensator pentru stereotipurile evreiești. Familia lui Bernstein a declarat că este „perfect în regulă” cu reprezentarea lui Cooper.

Criticată de o actriță evreică

Cred că toată chestiunea asumării unei anumite fizionomii pentru că interpretezi o anumită rasă are ceva jignitor în acest sens. Pe de altă parte, dacă îl interpretezi pe Leonard Bernstein și așa arăta cu adevărat Leonard Bernstein, poate că este o idee bună. După cum am spus, este un echilibru foarte delicat”, a declarat Mirren.

Anul trecut, actrița Maureen Lipman, care este evreică, a pus sub semnul întrebării distribuirea lui Mirren în film, declarând pentru Jewish Chronicle: „Evreitatea personajului este atât de importantă. Sunt sigură că ea [Dame Helen] va fi minunată, dar nu ar fi permis niciodată ca Ben Kingsley să-l joace pe Nelson Mandela. Pur și simplu nici nu s-ar putea ajunge acolo”, a spus ea.

Filmul intitulat Golda explorează viața primei femei prim-ministru al Israelului, din 1969 până în 1974, inclusiv anii războiului de Yom Kippur - una dintre cele mai importante perioade din perioada în care Golda Meir a fost la putere.

Filmul, bazat pe documente

Războiul de Yom Kippur din octombrie 1973 a început când Egiptul și Siria au lansat un atac surpriză asupra Israelului în timpul sărbătorii evreiești a Zilei Ispășirii. Conflictul care a urmat s-a soldat cu mii de morți.

Filmul explorează noi narațiuni, bazându-se pe documente guvernamentale ultrasecrete din timpul războiului, care au fost declasificate în ultimul deceniu.

Mirren a declarat că era „bineînțeles” conștientă de controversele din jurul Goldei, în special în ceea ce privește modul în care i-a tratat pe palestinieni.

Tot ceea ce fac este să o interpretez pe Golda în perioada Războiului de Yom Kippur.  Nu o explic, nu o raționalizez și nu o reevaluez. Pur și simplu joc rolul unei femei de acea vârstă care se confruntă cu acea situație”, a spus ea.

Hellen Mire, lăudată de regizor

Mirren a spus că ascensiunea Goldei Meir la putere a fost „un moment uluitor pentru femeile tinere” și că „până în acel moment era de neînțeles că o femeie putea conduce o țară, cu atât mai puțin una atât de complexă și de importantă precum Israelul”.

Mirren, care a fost lăudată de regizorul filmului Golda, Guy Nattiv, pentru interpretarea prim-ministrului în zilele cruciale ale războiului Yom Kippur, a declarat că a fost inspirată de puterea liderului în acele vremuri.

Doar faptul că nu și-a pus costume de putere și nu s-a plimbat de parcă ar fi spus 'conduc o țară'. Dimpotrivă, ea a rămas exact cine era înainte de a deveni prim-ministru. A fost un moment incredibil de important în istoria femeilor, pentru mine personal, să văd că s-a întâmplat asta”, a spus ea.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite