„Harry Potter and the Sorcerer’s Stone“ a depăşit pragul de încasări de 1 miliard de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harry Potter
Harry Potter

Filmul „Harry Potter şi Piatra Filozofală/ Harry Potter and the Sorcerer’s Stone“ a depăşit pragul de încasări de 1 miliard de dolari, după ce a fost relansat în cinematografele din China.

După două decenii de la premiera în cinematografe, „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” a depăşit pragul de 1 miliard de dolari încasări.

Primul lungmetraj din franciză a înregistrat această performanţă graţie relansării 3D şi Imax în China, scrie news.ro.

Weekendul trecut, aici, el a generat încasări de 13,6 milioane de dolari.

Până în prezent, filmul a adunat 1,001 miliarde de dolari, devenind al doilea din franciza de opt lungmetraje care trece pragul de 1 miliard de dolari.

„Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2/ Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2”, ultimul din sagă, a generat încasări totale de 1,34 de miliarde de dolari la nivel global în 2011.

În total, franciza a strâns 7,74 de miliarde de dolari în box office.

„Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” a fost un succes, înregistrând încasări de 974 de milioane de dolari din vânzarea de bilete în 2001. El a fost nominalizat la trei categorii ale premiilor Oscar.

Filmele, bazate pe romanele scrise de J.K. Rowling, i-au făcut celebri pe actorii Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite