FOTO VIDEO „Nymphomaniac“, un film ce „îţi violează creierul“ şi te lasă cu dorinţa de mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pelicula e divizată în două părţi softcore, dar are şi o variantă lungă, hardcore. FOTO © Ascot Elite/ Independenţa Film
Pelicula e divizată în două părţi softcore, dar are şi o variantă lungă, hardcore. FOTO © Ascot Elite/ Independenţa Film

Excită, enervează, întristează şi creează dependenţă. Drama semnată de Lars von Trier, ce debutează vineri în cinematografele din România, cu prima parte, îşi provoacă auditoriul printr-o incursiune sexuală şi psihologică ai cărei protagonişti sunt Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Uma Thurman şi Christian Slater.

„În ciuda scenelor ireale de sex, e o dramă serioasă“, scrie Geoffrey Macnab în „The Independent“ despre pelicula regizorului danez. „Este încă o dependenţă la seriile de melodrame pe care von Trier le-a făcut despre femeile martire, suferinde“, apreciază specialistul.

Prima parte a filmului, „Nimfomana Vol. I/ Nymphomaniac Volume I“, ce debutează vineri în cinematografele din România, o aduce în prim plan pe Joe, eroina interpretată de Charlotte Gainsbourg, actriţa-fetiş a lui Lars von Trier, care îi povesteşte lui Seligman (Stellan Skarsgård) experienţele sale sexuale, din adolescenţă până la 50 de ani.

 Nymphomaniac - trailer

Protagonista, nu e foarte diferită de Emily Watson din „Abisul sufletului/ Breaking The Waves“ ori de Bjork în „Dansând cu noaptea/ Dancer In The Dark“, după cum notează criticul, e o femeie ce crede în sex fără dragoste. Joe, care şi-a pierdut virginitatea cu Jerome (Shia Le Boeuf), un bărbat pe care-l tot revede în cele două episoade ale filmului, formează un club pentru combaterea societăţii obsedate de dragoste şi îşi propune să cucerească tot mai mulţi bărbaţi.

nymphomaniac

„Sunt o persoană rea“, se descrie eroina ce consideră că are un comportament ruşinos. Joe spune că în ciuda plăcerii fizice, singurătatea e tovarăşul ei constant.

Opera lui Lars von Trier are atât o versiune scurtă, softcore, compusă din cele două părţi, cât şi una lungă, hardcore, cu scene suplimentare şi explicite de sex, în care protagoniştii au fost dublaţi de actori porno. Această variantă va rula numai la festivaluri, debutul fiind în perioada 6-16 februarie, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

„«Nymphomaniac» mă enervează, mă îndepărtează şi cred că aş putea să-l iubesc, e o relaţie abuzivă, vreau să-l revăd. Este un duş rece, violează creierul şi te lasă cerşind mai mult. Ar putea fi senzaţional, ar putea fi chiar artă, dar nu sunt sigur că e destinat consumului public“, scrie şi Xan Brooks în „The Guardian“.

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“ rulează în cinematografe, după lansarea din 25 decembrie, în Danemarca. A doua parte a filmului distribuit de Independenţa Film va fi disponibilă pentru consumatorii de la cinema din 7 februarie.

nymphomaniac

În ciuda mediatizării intense şi a dorinţei lui von Trier de a participa anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes, din perioada 14 şi 25 mai, „Nymphomaniac“ nu va completa peisajul spectacolului din Franţa căci, potrivit declaraţiilor lui Thierry Fremaux, directorul festivalului, evenimentul e dedicat premierelor, iar „Nymphomaniac“ a fost lansat la finele lui decembrie. În 2011, Lars von Trier a fost declarat persona non grata la Festivalul de Film de la Cannes, din cauza unor comentarii despre Adolf Hitler.
 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite