Filmul „Atac de Ziua Naţională“ a fost retras din cinematografele franceze VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul de acţiune „Bastille Day/ Atac de Ziua Naţională“, cu Idris Elba şi Richard Madden în rolurile principale, a fost retras din cinematografele franceze, în urma atacului terorist din Nisa.

„În urma atentatului din Nisa, filmul de acţiune «Bastille Day» a fost retras din sălile de cinematograf din respect faţă de victime şi de familiile lor“, a declarat Antoine Banet-Rivet, purtător de cuvânt al companiei de distribuţie cinematografică StudioCanal, citat de agenţia News.ro.

Iniţial, după atacul terorist din Nisa, producătorii filmului au anunţat că au decis doar suspendarea campaniei de promovare a lungmetrajului, atât pe suporturi fizice, cât şi online. Ulterior, s-a decis retragerea filmului din cinematografe, după ce acesta a avut premiera pe 13 iulie în 230 de săli de cinema. 

Lansarea, programată iniţial pentru februarie 2016, a fost deja amânată de două ori în Marea Britanie şi în Germania după atacurile teroriste din noiembrie 2015. Din aprilie până în prezent, filmul a avut încasări de 7,3 milioane de dolari la nivel global. 

Vorbind despre noul său film, actorul scoţian Richard Madden, cunoscut mai ales pentru rolul lui Robb Stark din serialul „Urzeala Tronurilor/Game of Thrones“, a declarat: „Nu este doar un film de acţiune, nu este doar un thriller, are elemente de mister, acţiune şi realitate.“ „Inima filmului este reprezentată de personajele pe care ajungi să le iubeşti şi de povestea care captivează publicul“, a adăugat şi protagonistul, actorul britanic Idris Elba. 

    

Coproducţia americano-francezo-britanică, regizată de James Watkins, spune povestea lui Sean Briar, un agent CIA, interpretat de actorul britanic Idris Elba, care încearcă să împiedice un atentat la Paris, cu o zi înainte de 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei. Această sărbătoare naţională franceză este cunoscută în Statele Unite sub numele „Bastille Day/ Ziua Bastiliei“.

Michael Mason (Richard Madden) e un hoţ de buzunare care trăieşte la Paris, şi care se trezeşte vânat de CIA, după ce fură o geantă care conţine mai mult decât un portofel. Sean Briar, agentul trimis pe urmele lui, îşi dă seama repede că Michael e doar un pion într-un joc mult mai mare, dar că poate deveni cel mai important atu al său pentru a putea descoperi o conspiraţie masivă. Acţionând împotriva ordinelor primite, Briar îl recrutează pe Michael ca să-şi folosească talentul la buzunăreli pentru a da de sursa corupţiei. Urmează o cursă contracronometru în următoarele 24 de ore, în care cei doi parteneri neaşteptaţi descoperă că amândoi au devenit ţinte vii şi că, de acum încolo, nu se pot baza decât unul pe celălalt pentru a putea elimina un inamic ascuns şi extrem de periculos, potrivit cinemagia.ro.

Amintim că vineri 84 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite după ce şoferul unui camion frigorific a intrat în mulţimea de oameni de pe bulevardul Promenade des Anglais pentru a urmări un foc de artificii organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite