Emir Kusturica, primul rol principal într-un film italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emir Kusturica, în cadrul Festivalului de Film din Marrakech FOTO AFP
Emir Kusturica, în cadrul Festivalului de Film din Marrakech FOTO AFP

Cunoscutul regizor Emir Kusturica va apărea în primul său rol principal într-un thriller italian, „La Foresta di Ghiaccio“, regizat de Claudio Noce

Cunoscut pentru pasiunea sa de a alterna rolul de regizor cu cel de scenarist, producător, compozitor sau actor, Kusturica va avea rolul principal în filmul „La Foresta di Ghiaccio“ („The Ice Forest“), un thriller a cărui acţiune are loc în Alpii italieni. Pelicula va fi prezentată la Festivalului de Film de la Berlin (7 - 17 februarie).

În acest film mai apar actriţa rusă Ksenia Rappoport („The Double Hour“), Adriano Giannini („Missing“) şi Domenico Diele („A.C.A.B: All Cops Are Bastards“).

Emil Kusturica a câştigat primul său mare premiu, Leul de Argint de la Venezia, cu filmul de debut „Do You Remember Dolly Bell?“. A mai fost distins cu prestigiosul Palme d'Or pentru peliculele „Tata în călătorie de serviciu“ (1985) şi „Underground“ (1995) şi a câştigat premiul pentru regie cu filmul „Vremea ţiganilor“ (1988).

În 1993, regizorul sârb şi-a făcut debutul pe marile ecrane din Statele Unite ale Americii, cu filmul „Arizona Dream“, iar în 1998 la Festivalul de Film de la Veneţia, „Pisică albă, pisică neagră“,  scandaloasa comedie despre ţigani i-a adus un nou premiu Leul de Argint.

Cel mai recent film al său, „Maradona by Kusturica“, este un lungmetraj documentar despre viaţa marelui jucător de fotbal, Diego Maradona. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite