Cum era să rateze Jennifer Lawrence Oscarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţele Jennifer Lawrence şi Anne Hathaway au câştigat fiecare câte o statuetă Oscar FOTO AFP
Actriţele Jennifer Lawrence şi Anne Hathaway au câştigat fiecare câte o statuetă Oscar FOTO AFP

Producătorul de film Harvey Weinstein a dezvăluit, într-un interviu radio, că Anne Hathaway trebuia să joace rolul principal în comedia „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook“, dar a renunţat din cauza „diferenţelor creative“, după cum notează usamagazine.com.

Rolul pentru care Jennifer Lawrence a fost recompensată cu premiul Oscar la categoria Cea mai bună actriţă a fost iniţial al actriţei Anne Hathaway, după cum a mărturisit producătorul filmului, Harvey Weinstein. Mai mult, nici Bradley Cooper nu a fost prima alegere, la început rolul lui fiind jucat de Mark Wahlberg. 

„Scenariu pentru happy-end era în mod original cu Anne Hathaway şi Mark Wahlberg, dar Anne nu a mai făcut rolul. Ea este minunată, frumoasă şi a fost alegerea mea şi o iubesc“, a exemplificat Weinstein în momentul în care a fost întrebat dacă nu o ia razna atunci când nu poate convinge o actriţă să joace un rol despre care ştie că i s-ar potrivi perfect.

„Pun pariu că îşi dă cu pumnii în cap“, a glumit Howard Stern, gazda emisiunii, făcând referire la Oscarul câştigat de Jennifer Lawrence. 

„Ei bine, nu mai contează. Oricum şi ea a câştigat Oscarul pentru rolul din Mizerbailii/ les Miserables. Poate că noi suntem cei care ne dăm pumni în cap“, a răspuns Weinstein.

„Apoi a apărut Jennifer Lawrence şi alte două sau trei actriţe, în secunda în care am văzut caseta cu Jennifer Lawrence am fost convinşi...Asta pentru că eu deja mă întrebam Cum o să o putem înlocui pe Annie? Şi apoi a apărut fiinţa asta minunată, care este o actriţă extraordinară şi foarte amuzantă şi a câştigat Oscarul“, şi-a amintit producătorul. 

   

   

La gala de decernare a premiilor Oscar din 2013, Hathaway a câştigat Oscarul pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru filmul „Mizerabilii“, în timp ce Lawrence a câştigat Oscarul la categoria Cea mai bună actriţă pentru rolul din „Scenariu pentru happy-end“. 

După ce la cea de-a 71-a ediţie a premiilor Globul de Aur, Jennifer Lawrence a câştigat premiul pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar („Ţeapă în stil american/ American Hustle“), şansele de a primi o altă nominalizare la Oscar sunt foarte mari. 

   

   

După cum s-a dovedit, „Scenariu pentru happy-end“ nu este primul caz în care Anne Hathaway renunţă la rolul dintr-un film care urmează să aibă un real succes. Într-un interviu din 2012, acordat revistei „Allure“, Hathaway a dezvăluit că a renunţat la rolul jucat de Katherine Heigl din comedia „Knocked Up“ din cauza unei scene în care trebuia să nască. 

„M-am gândit că regizorul (Judd Apatow, n.r.) a avut dreptate când a decis să includă acea scenă. Nu am fost împotriva scenei, problema mea a fost că neavând experienţa unei naşteri, nu ştiam cum mă voi simţi să o mimez. A da naştere include o altă fiinţă umană şi nu am simţit că este corect din partea mea să iau acea decizie“, şi-a explicat artista refuzul. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite