Cele mai piratate filme în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Proiectul X" este filmul unei petreceri date de adolescenţi americani
"Proiectul X" este filmul unei petreceri date de adolescenţi americani

Cel mai popular film pe site-urile de torrente n-a fost, în mod surprinzător, unul dintre blockbusterele anului, ci o producţie care a trecut aproape neobservată în mai multe ţări şi a încasat doar 101 milioane de dolari, „Project X”.

O petrecere cu adolescenţi în stil american a făcut furori pe portalurile de torrente în anul care se încheie, potrivit TorrentFreak.com. „Proiectul X”, o comedie regizată de Nima Nourizadeh în maniera „found-footage” – aparent filmată de amatori – a fost descărcată ilegal de 8,72 de milioane de ori în 2012, întrecând blockbustere care au investit milioane de dolari în publicitate.

Popularitatea sa pe Internet este invers proporţională cu cea din cinematografe, unde a încasat mai puţin decât oricare alt film din top 10 al celor mai downloadate pelicule ale anului. O explicaţie ar fi descărcările masive din Australia, scenariul fiind inspirat, se pare, de o petrecere reală, complet nebunească, pe care ar fi dat-o un adolescent australian.

Pe locul al doilea, cu 8,5 milioane de descărcări, vine „Misiune: Imposibilă – Ghost Protocol”, franciza cu Tom Cruise pe afiş, urmată de o alta, „Cavalerul negru: Legenda renaşte”, pe care 8,23 de milioane de persoane şi-au salvat-o pe computere.

Infuzia de supereroi din „Răzbunătorii”/ „The Avengers” a atras 8,11 milioane de download-uri, iar noile aventuri cu Sherlock Holmes – 7,85 de milioane. La fel de surprinzătoare ca popularitatea „Proiectului X” este absenţa din top 10 a noului James Bond, „Coordonata Skyfall”, dar şi a „Jocurilor Foamei”, cu Jennifer Lawrence, două dintre filmele cu cele mai mari încasări în 2012. Apare, în schimb, pe locul 8, „Dictatorul” lui Sacha Baron Cohen.

Pe plan internaţional, pirateria afectează performanţa producţiilor în box office, dar nu şi Statele Unite, ţine să precizeze TorrentFreak.com, care adună de câţiva ani aceste date care le dau frisoane marilor studiouri.

În ce priveşte serialele, „Urzeala Tronurilor” stă în fruntea celor mai piratate show-uri ale anului, cu 4,3 milioane de descărcări ilegale.

Top 10 cele mai downloadate filme în 2012:

1. „Proiectul X”
2. „Misiune: Imposibilă - Ghost Protocol”
3. „Cavalerul negru: Legenda renaşte”
4. „Răzbunătorii”
5. „Sherlock Holmes: Jocul umbrelor”
6. „21 Jump Street”
7. „Fata cu un dragon tatuat”
8. „Dictatorul”
9. „Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă”
10. „Saga Amurg: Zori de zi – Partea I”

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite