Cele mai căutate filme din lume, în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Epoca de Gheaţă 4” este lider în căutările pe Google, în România
„Epoca de Gheaţă 4” este lider în căutările pe Google, în România

Analizând peste un trilion de căutări din 146 de ţări, Google a alcătuit şi un top al celor mai populare titluri de filme din 2012, după cât de des li s-a dat „search”. În România, cel mai popular film, după numărul de interogări, este „Ice Age 4”.

Supremaţia Hollywood-ului la nivel mondial e certă, o demonstrează nu doar încasările din box office, ci şi căutările pe Google. Celebrul motor de căutare a analizat tendinţele din 2012 cumulând peste un trilion de interogări introduse de utilizatori anul acesta. Spamul şi interogările repetate au fost filtrate, pentru a crea liste care să redea cât mai fidel „spiritul” anului. 

La capitolul filme, la nivel mondial, un singur titlu din top 10 nu este american, „Ek Tha Tiger”, un film de acţiune bollywoodian cu două staruri indiene, Salman Khan şi Katrina Kaif.  Lider în căutări este „Jocurile foamei”, franciza creată după romanele lui Suzanne Collins, cu Jennifer Lawrence în rolul principal. 

Urmează, pe locul al doilea, noul James Bond, „007: Coordonata Skyfall”, apoi blockbusterele „Prometheus” şi „Răzbunătorii” şi filmul lui Steven Soderbergh despre tinereţea ca stripper a actorului Channing Tatum, „Mike meseriaşu'”. 

În România, cel mai căutat titlu de pe Google corespunde celui mai vizionat film în cinematografe, în 2012: „Epoca de gheaţă  4: Continente în derivă”, care a strâns 358.430 de spectatori. Pe locul al doilea în calculele Google vine „John Carter”, unul dintre cele mai mari eşecuri din istorie în box office, cu un buget de 250 de milioane de dolari, dar încasări de circa 50 de milioane. 

„Anonim”, filmul lui Roland Emmerich care dezvoltă teoria că nu Shakespeare este autorul pieselor lui, se poziţionează pe locul al treilea. Vin din urmă blockbusterele „Răzbunătorii” şi „Prometheus”, împreună cu „Albă ca Zăpada şi Războinicul Vânător” şi cel mai recent James Bond, „007: Coordonata Skyfall”. Nici un film românesc sau european nu figurează în clasament.

Top căutări la nivel mondial:

1. „The Hunger Games”/ „Jocurile foamei”

2. „007: Coordonata Skyfall”

3. „Prometheus”

4. „The Avengers”/ „Răzbunătorii”

5. „Magic Mike”/ „Mike meseriaşu’”

6. „John Carter”

7. „Ek Tha Tiger”

8. „Paranormal Activity 4”/ „Activitate paranormală 4”

9. „Taken 2: Teroare în Istanbul”

10. „Dark Shadows”/ „Umbre întunecate”

Top căutări filme în România:

1. „Epoca de gheaţă  4: Continente în derivă”

2. „John Carter”

3. „Anonymous”/ „Anonim”

4. „The Avengers”/ „Răzbunătorii”

5. „Prometheus”

6. „Snow White and the Huntsman”/ „Albă ca Zăpada şi Războinicul vânător”

7. „007: Coordonata Skyfall”

8. „Taken 2: Teroare în Istanbul”

9. „The Expendables 2”/ „Eroi de sacrificiu 2”

10. „Sherlock Holmes 2”

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite