Care sunt cei mai apreciaţi actori din ultimii 20 de ani în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meryl Streep (67 de ani), câştigătoare a trei premii Oscar, este cea mai apreciată actriţă din ultimii 20 de ani în Marea Britanie, potrivit unui sondaj realizat de Sky Cinema.

„Meryl Streep ne-a încântat timp de mai multe decenii. Merită să fie încoronată drept cea mai mare actriţă a ultimilor 20 de ani“, a declarat Ian Lewis, Group Director la Sky Cinema, citat de agenţia News.ro.

Meryl Streep a primit peste jumătate dintre voturi, fiind urmată de britanica Judi Dench (81 de ani), cu 40%, americancele Julia Roberts (48 de ani), cu 34%, şi Sandra Bullock – 32%. 

În ciuda faptului că recent a fost desemnată actriţa ale cărei filme au generat cele mai mari încasări din toate timpurile, fiind singura femeie ce ocupă o poziţie din primele zece, Scarlett Johansson (31 de ani) a obţinut doar 13% din voturi.

Pentru actori, competiţia a fost mult mai strânsă – americanul Tom Cruise (54 de ani) a obţinut 36% din voturi, fiind urmat de americanii Harrison Ford (74 de ani) şi Tom Hanks (60 de ani), cu câte 35%, Johnny Depp (53 de ani), cu 33%, Leonardo DiCaprio (41 de ani), cu 31%, şi de Brad Pitt (52 de ani), cu 30%.

În topul vedetelor preferate de britanici, actriţei Meryl Streep i s-au alăturat britanicul Daniel Craig (48 de ani), numit cel mai mare actor din ultimul an, şi americanul Harrison Ford (74 de ani). Actorul englez Tom Hiddleston, în vârstă de 35 de ani, se află pe primul loc în clasamentul celor mai în vogă staruri de cinema.  

Meryl Streep, considerată una dintre cele mai talentate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia sa, a debutat pe marile ecrane în anul 1977 cu un rol în filmul „Julia“ şi, după un singur an, a câştigat premiul Emmy pentru interpretarea din miniseria TV „Holocaust“ şi a primit prima nominalizare la Oscar graţie prestaţiei din filmul „Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter“.

În ultimii ani, Meryl Streep a interpretat numeroase femei celebre pe marele ecran, precum fostul premier britanic Margaret Thatcher în „The Iron Lady/ Doamna de fier“, rol pentru care a primit, în 2012, cel de-al treilea premiu Oscar, şi maestrul bucătar Julia Child în „Julie & Julia/ Julie şi Julia“. De asemenea, presa americană afirmă că personajul Miranda Priestley pe care Meryl Streep l-a jucat în „The Devil Wears Prada/ Diavolul se îmbracă de la Prada“ este inspirat de celebra Anna Wintour, redactorul-şef al prestigioasei reviste americane „Vogue“.

Streep a mai câştigat alte două statuete Oscar, pentru interpretările din „Kramer vs. Kramer/ Kramer contra Kramer“ (1979) şi „Sophie's Choice/ Alegerea Sofiei“ (1982). Totodată, Meryl Streep are, în total, 19 nominalizări la Oscar, cea mai recentă dintre ele primind-o în 2015, pentru evoluţia din filmul „Into the Woods“. Cu filme precum „The Deer Hunter/ Vânătorul de cerbi“ (1978), „The Bridges of Madison County/ Podurile din Madison County“ (1995) şi „Julie & Julia/ Julie şi Julia“ (2009), Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite