Brie Larson, laureată cu Oscar în 2016, va interpreta cel mai important personaj feminin din universul Marvel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa americană Brie Larson (26 de ani), recompensată anul acesta cu premiul Oscar, va interpreta rolul principal în filmul „Captain Marvel“, fiind pentru prima dată când o femeie joacă un rol atât de important într-un film al celebrei companii.

Brie Larson o va juca pe Carol Danvers, implicit alter-ego-ul, căpitanul Marvel, un pilot al Forţelor Aeriene care capătă puteri supranaturale după ce, în urma unui accident, ADN-ul ei fuzionează cu unul străin, potrivit „The Hollywood Reporter“. 

Într-o fotografie publicată duminică pe contul său de Twitter, actriţa a scris: „Spuneţi-mi Captain Marvel.“ Filmul, al cărui scenariu este semnat de Nicole Perlman („Guardians of the Galaxy“) şi Meg LeFauve („Inside Out“), are premiera programată pentru data de 8 martie 2019.

Carol Danvers (foto jos) a fost inclus în banda desenată în 1977 şi este considerat personajul feminin cel mai important din universul Marvel.

Pe numele real Brianne Sidonie Desaulniers, Brie Larson s-a născut în Sacramento, California, într-o familie de medici, şi a studiat actoria de la vârsta de şase ani, devenind astfel cea mai mică studentă de la American Conservatory Theater. În emisiunea „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon“, actriţa a dezvăluit că şi-a schimbat numele pentru că cel original era mult prea greu de pronunţat, iar ca sursă de inspiraţie a avut-o pe Kirsten Larson, o păpuşă americană pe care a primit-o în copilărie. 

Larson şi-a început cariera ca invitat în show-uri de televiziune, debutul având loc în „The Tonight Show with Jay Lenno“ din 1998. Primul rol major l-a avut în sitcomul „Raising Dad“, din 2001, când a primit o nominalizare la Young Artist Award. În 2003, Brie Larson a pătruns în industria cinematografiei odată cu distribuirea în filmul Disney „Right on Track“, ulterior jucând în „13 Going on 30“ şi „Sleepover“, ambele apărute în 2004. 

image

Un an mai târziu, Larson îşi schimbă temporar direcţia artistică şi lansează primul album, „Finally Out of P.E.“. Revine la actorie cu o partitură în comedia „Hoot“ (2006), pentru care a fost apreciată şi care a adus-o în atenţia publicului larg. Au urmat roluri în „Tanner Hall“ (2009), „Greenberg“ (2010), „Scott Pilgrim vs. the World“ (2010) şi „21 Jump Street“ (2012). 

În anul 2013, Larson a atras din nou atenţia pentru rolul din drama-indie „Short Term 12“, fiind nominalizată la premiile Independent Spirit şi Critic's Choice. De asemenea, Brie Larson şi-a îndreptat atenţia şi către regie, semnând două scurtmetraje – „Weighting“ (2011) şi „The Arm“ (2012).

Este cunoscută şi pentru rolurile din „O tipă... dezastru/ Trainwreck“ (2015) şi „Jucătorul/ The Gambler“ (2014), iar rolul unei mame sechestrate ş abuzate din drama „Room“ (2015) i-a adus prima statuetă Oscar la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal. 

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite