Un nou studiu arată că persoanele care au făcut ambele doze nu transmit coronavirusul aproape niciodată

Un nou studiu arată că persoanele care au făcut ambele
doze nu transmit coronavirusul aproape niciodată

Vaccinurile Pfizer şi Moderna reduc cu până la 90% contagierile cu COVID-19. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite, Rochelle Walensky, spune că noile studii arată că persoanele care au făcut ambele doze ale vaccinurilor anti-COVID-19 nu transmit coronavirusul aproape niciodată, relatează Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci şi în datele din lumea reală”, a afirmat Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC, remis de hotnews.ro.

Walensky făcea referire la un studiu al CDC la care au participat aproape 4.000 de angajaţi sanitari din linia întâi, care au făcut cele două doze ale vaccinului Pfizer sau Moderna. Aceştia s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectaţi cu COVID-19 între luna decembrie a anului trecut şi luna martie a acestui an. Astfel, s-au depistat doar trei cazuri de infecţii cu coronavirusul în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze în timp ce 161 dintre participanţii care nu au fost inoculaţi s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

Concluzia CDC a fost aceea că vaccinurile Pfizer şi Moderna reduc cu până la 90% îmbolnăvirile cu COVID-19.

„Sperăm ca în aproximativ următoarele cinci luni vom putea răspunde întrebării foarte importante dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic şi, dacă o fac, dacă transmit infecţia altora”, a declarat vinerea trecută dr. Anthony Fauci în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Casa Albă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările