SPUNE-MI CE MANANCI CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patrunjelul previne anemia Organismul nostru a iesit din iarna secatuit de puteri si are nevoie de o portie zdravana de vitamine. Astfel de leacuri naturale sunt la indemana fiecaruia dintre noi.

Patrunjelul previne anemia
Organismul nostru a iesit din iarna secatuit de puteri si are nevoie de o portie zdravana de vitamine. Astfel de leacuri naturale sunt la indemana fiecaruia dintre noi. Laptucile, foarte bogate in vitamina C (150 mg la 100 g de salata) contin si vitaminele A, B, D, E, dar si numeroase minerale, fiind considerate tonice de exceptie ale sezonului de primavara. O alta leguma foarte bogata in vitamina C este si patrunjelul. Comparativ cu portocala si varza, patrunjelul contine vitamina C intr-o proportie de 4 ori mai mare, spre exemplu. Recomandat ca antianemic, impotriva asteniei, in febrele intermitente, in infectii, lipsa poftei de mancare, paraziti intestinali, patrunjelul din salatele de primavara alunga unele boli. Medicii care au studiat legatura dintre alimentatia bogata in vitamina C si aparitia cataractei au ajuns la concluzia ca aceasta vitamina previne boala de ochi. Cine consuma zilnic peste 300 mg vitamina C contribuie la reducerea riscului de cataracta cu un procent de 70 la suta.
Reteta saptamanii
Aperitiv cu laptuci si catina
Cantitati: 2 capatani de laptuca proaspata, cu frunzele noi, 2 morcovi rasi, 100 g cascaval ras, o legatura de ridichi de sezon - rase, o legatura de patrunjel verde, 10 oua de prepelita, 4 linguri de catina boabe, ulei, chimen, 300 g branza vaci. Preparare. Laptuca va fi curatata, frunza cu frunza de pe tulpina, spalata sub jet de apa si taiata fideluta. Se amesteca apoi cu morcovul ras si celelalte ingrediente, mestecandu-se cu furculita in sensul acelor de ceasornic. Completam compozitia cu branza de vaci, cele 10 oua de prepelita fierte si date pe razatoare, cu patrunjelul tocat, catina si chimenul.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite