Spania lucrează la un medicament cu efect rapid împotriva COVID-19

Spania lucrează la un medicament cu efect rapid împotriva COVID-19

Arhivă

Primele teste se vor face în luna februarie pe un număr de 800 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 care sunt asimptomatici.

Noul medicament este realizat în laboratoarele companiei Grifols din Catalonia. Specialiştii pregătesc un medicament cu efect rapid împotriva Covid-19, transmite Mediafax.

În cazul în care acest medicament va trece toate testele, al va putea fi administrat în orice cabinet medical.

Tratamentul este cu imoglubine anti-SARS-CoV-2 şi ar fi eficient în cazul persoanelor care nu se pot vaccina sau poate stopa agravarea bolii. Cercetătorii companiei Grifols vor lucra cu imunoglobulina Gamunex-C, eficientă până acum în prevenirea mai multor boli infecţioase şi folosită de 15 ani în tratarea bolnavilor imunodeficienţi.

Primele teste clinice vor începe în luna februarie, pe un eşantion de 800 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, care sunt asimptomatice.

Dacă medicii care conduc testările vor reuşi să obţină un tratament eficient, acesta va fi folosit în special pentru imunizarea imediată a persoanelor care nu se pot vaccina pentru a stopa agravarea bolii.

„Teoretic, o persoană care a fost vaccinată produce deja anticorpi şi atunci când virusul încearcă să se aşeze pe faringe, anticorpii îl atacă”, explică Oriol Mitja, medic infecţionist.

Citeşte şi:

Vaccinul Pfizer opreşte transmiterea virusului SARS-CoV-2. STUDIU

Ala Nemerenco: Ministerul Sănătăţii nu este pregătit pentru venirea vaccinului anti-COVID-19

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările