Prezervativul și pilula nu previn cel mai eficient sarcina. Află care sunt măsurile cele mai sigure!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deși nu previne cel mai eficient sarcina, prezervativul este singura metodă care protejează împotriva bolilor venerice
Deși nu previne cel mai eficient sarcina, prezervativul este singura metodă care protejează împotriva bolilor venerice

Multe femei supraestimează metodele contraceptive uzuale, adică prezervativul și anticoncepționalele. Acestea au eficiență limitată, atrag atenția specialiștii americani citați de Reuters.

Dintr-un lot de 4.100 de femei care căutau o metodă contraceptivă eficientă, aproximativ 45% au supraestimat siguranța prezervativului și a anticoncepționalelor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis. Ele credeau că aceste două metode de contracepție, cele mai folosite de altfel, au o eficiență apropiată de 100% în prevenirea unei sarcini nedorite.

Citește și:
Cremele de protecţie solară ar putea intra pe lista medicamentelor compensate

Lumina zilei ar putea salva viața după un infarct

Risc de sarcină, chiar dacă sunt folosite corect

Medicul David L. Eisenberg, coordonatorul studiului, spune că este necesară o mai bună informare a femeilor care și-au început viața sexuală în ceea ce privește contracepția. Aceasta pentru că metodele cel mai des folosite nu sunt și cele mai sigure.
De altfel, rata sarcinilor rezultate în ciuda utilizării corecte a pilulei contraceptive este de aproximativ 9% pe an. Iar cea a sarcinilor rezultate în urma folosirii prezervativului este mai mare, între 18 și 21% pe an. Dacă aceste metode de contracepție sunt folosite incorect (sari pest pastile sau prezervativul nu este aplicat corespunzător ori se rupe), riscul unei sarcini nedorite este și mai mare, atrag atenția specialiștii.
În aceeași categorie intră și plasturii hormonali şi inelele hormonale vaginale.

Sfaturi ca să ai o minivacanţă fără probleme

Dispozitivele intrauterine, cele mai eficiente

Specialiştii americani susţin că cele mai eficiente metode de contracepţie reversibile sunt dispozitivele intrauterine și implanturile contraceptive.
Dispozitivele intrauterine (DIU) se implantează la nivelul uterului, unde eliberează fie cantități foarte mici de cupru, fie hormonul progestin, pentru a preveni sarcinile.
Implantul contraceptiv, de mărimea unui băț de chibrit, se inserează sub pielea brațului, unde eliberează cantități controlate de progestin. Studiile au arătat că un DIU hormonal previne sarcinile timp de 5 ani, unul din cupru - 10 ani, iar implanturile contraceptive, doar 3 ani.
Se estimează că doar 0,2-0,8% din femeile care folosesc un DIU rămân, totuși, însărcinate anual. În ceea ce privește implantul contraceptiv, această proporție este mult mai mică, de doar 0,05%.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite