Postul intermitent - Cum se ţine şi cum te ajută să slăbeşti

Postul intermitent - Cum se ţine şi cum te ajută să slăbeşti

Încerci să pierzi câteva kilograme şi nu ştii ce diete să mai încerci? Mai nou, o dietă pe gustul multora pare să fie postul intermitent, cunoscut şi sub denumirea de intermittent fasting.

Studii recent realizate au dovedit că această dietă este una sigură pentru persoanele sănătoase şi că ajută la pierderea în greutate. Popularizat în 2012, postul intermitent şi-a câştigat tot mai mulţi adepţi în ultimii ani pentru că nu respectă principiile unei diete obişnuite, care interzice anumite alimente - practic, poţi mânca orice, fără să renunţi complet la pâine, zahăr sau alte lucruri care îţi plac.

Principala regulă pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să ţii această dietă este să mănânci în intervalul a 8 ore. Cu alte cuvinte, dacă ai luat micul dejun la 10:00 dimineaţa, cina va trebui luată la cel târziu ora 18:00. În acest interval, vei putea mânca ce doreşti, iar în afara lui nu se mai mănâncă nimic, dar se poate bea apă sau ceai de plante neîndulcit.

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: