De ce bărbaţii mănâncă multă carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivele pentru care majoritatea bărbaţilor nu au o dietă sănătoasă şi echilibrată sunt extrem de superficiale, arată un studiu american publicat pe site-ul telegraph.co.uk.

Principala explicaţie pentru consumul excesiv de carne în rândul bărbaţilor este că o consideră masculină, asociind carnea roşie cu forţa şi cu muşchii dezvoltaţi. În acelaşi timp, ei cred că preparatele din legume sunt mult prea feminine şi că acestea nu sunt pentru bărbaţii adevăraţi.
Aparent, aceasta nu este o problemă, însă oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au observat că acest tip de mentalitate este de vină pentru alimentaţia nesănătoasă a bărbaţilor.

Citeşte şi:
Un antibiotic pentru amigdalită şi bronşită creşte riscul de moarte subită

Nu lăsa obezitatea să-ţi îngreuneze viaţa!

Riscă boli cardiovasculare

Consumul de carne roşie este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, care sunt, de altfel, una dintre principalele probleme de sănătate ale bărbaţilor. Aceasta are în compoziţie grăsimi saturate, extrem de nocive pentru inimă şi pentru vasele de sânge. Mai exact, pe termen lung, ele pot favoriza creşterea nivelului de colesterol „rău" şi hipertensiunea arterială, precum şi apariţia aterosclerozei.

Cât de bune sunt suplimentele cu vitamine pentru copii

De asemenea, o cantitate nu mai mare de 100 g de carne roşie pe zi creşte cu 19% riscul de a face diabet zaharat de tip 2, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard. În cazul consumului de mezeluri, acest risc ajunge chiar până la 51%.
Pe termen lung, o dietă zilnică bogată în carne roşie predispune la mai multe tipuri de cancer: de rect, hepatic, de colon şi ovarian.
„Consumul de carne roşie trebuie limitat la 150-200 g, o dată sau de două ori pe săptămână ori poate chiar mai rar. Aceasta deoarece, în fiecare an, milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu diferite tipuri de cancer favorizat de consumul de carne şi peste 600.000 de decese sunt cauzate de cancerul de colon", atrage atenţia medicul de familie Şerban Damian, cu supraspecializare în nutriţie sportivă, de la Centrul de nutriţie Superfit din Bucureşti.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite