Canabisul terapeutic este mai eficient în ţigările electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizarea ţigărilor electronice pentru distilarea canabisului în scop terapeutic ar putea fi  alternativa mai sănătoasă faţă de fumatul jointurilor şi mai eficientă decât consumul de substanţe comprimate.

Studiul citat de AFP a fost publicat de „Scientific Reports“.  Până acum, se ştia că fumatul jointurilor eliberează în organism hidrocarburi aromatice policiclice dăunătoare sănătăţii.. Gudronul şi alte substanţe considerate cancerigene sunt de asemenea inhalate în timpul fumatului.

În cazul canabisului, aceşti compuşi nu provin de la planta în sine, ci din procesul de combustie. Pot proveni de asemenea şi din combustia altor elemente decât canabisului, de exemplu hârtia care se rulează, potrivit agerpres.ro.

Majoritatea gazelor prezente în joint nu au astfel nicio proprietate terapeutică şi nici psihoactivă, pe plan medical, această metodă fiind prea puţin optimă.

Echipa lui Vincent Varlet, de la Universitatea din Lausanne (Elveţia), a încercat să evalueze eficacitatea utilizării canabisului prin vaporizare şi nu prin combustie. Canabinoidele au fost extrase cu gaz butan pentru producerea uleiului de haşiş.

Cercetătorii au descoperit că vaporizarea canabisului (pe care au denumit-o "cannavaping") evită inhalarea unei mari cantităţi de elemente toxice, precum compuşii organici degajaţi în timpul combustiei.

Eliberat de o mare parte din aceste produse toxice, canabisul astfel inhalat este mai eficient şi în concentraţie mai mare, cu un efect imediat, comparativ cu ingerarea unor produse care conţin canabis: sirop, hrană sau comprimate.

Canabisul poate fi prescris în scop medical pentru ameliorarea durerilor, stimularea apetitului sau împotriva greţurilor. Unele canabinoide sunt folosite şi ca antiepileptice.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite