Alimente contraindicate celor cu dureri articulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când articulaţiile se inflamează, durerea poate ajunge la cote extreme. Dacă nu cunoşti sentimentul, sunt şanse să ştii măcar pe cineva care se confruntă cu această problemă, dat fiind că aproximativ 1 din 5 adulţi au fost diagnosticaţi cu artrită.

Deşi nu există nicio modalitate de a face ca problema articulaţiilor dureroase să dispară pentru totdeauna, cercetările arată că anumite alimente, aşa numitele "anti-inflamatorii", precum uleiul de măsline, nucile şi peştele, pot ajuta. În timp ce altele pot face rău.

Dacă mănânci aceste alimente zi de zi, ai putea agrava durerile cauzate de artită sau alte afecţiuni ale articulaţiilor.

Roşiile

Deşi roşiile sunt de obicei considerat a fi anti-inflamatorii, cei care suferă de un anumit tip de artrită, numită gută, au crezut mult timp că ele declanşează de fapt durerile articulare, iar cele mai noi cercetări arată că această convingere este întemeiată. Cercetătorii au analizat datele de la 12.720 de oameni care nu au avut gută şi care au mâncat regulat roşii, şi au constatat că tomatele au crescut nivelul de acid uric din sângele lor. Acidul uric ridicat este cauza majoră a declanşării gutei. Nu eşti pregătită să renunţi la roşii? Oamenii de ştiinţă spun că nici nu trebuie să faci asta. Doar trebuie să reduci consumul lor.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alimente agravează durerile articulare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite