Acizi graşi saturaţi sau grăsimi rele VS grăsimi bune

Acizi graşi saturaţi sau grăsimi rele VS grăsimi bune

Acizii graşi saturaţi sunt parte din categoria de grăsimi rele din care se regăsesc şi grăsimile trans, ce produc efecte adverse negative uriaşe pentru sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când vine vorba despre acizi graşi saturaţi, aceştia nu influentează negativ starea de sănătate, daca sunt consumaţi cu moderaţie. Acizii graşi saturaţi şi cei trans (hidrogenaţi) sunt cunoscuţi şi sub numele de grăsimi rele, deoarece favorizează apariţia multor boli şi cresc nivelul de colesterol „rău“ (LDL).

De obicei, grăsimile saturate sunt solide la temperatura normală şi se găsesc în produsele de origine animala: carne, unt, lapte, brânză, dar şi în uleiul de palmier, margarina, prăjituri, chipsuri, produse de patiserie, îngheţată. Excesul de acizi graşi saturaţi poate duce la apariţia hipertensiunii arteriale, a infarctului şi aterosclerozei, putând mari riscul de apariţie a unor afecţiuni cardiovasculare. 

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările