Acizi graşi saturaţi sau grăsimi rele VS grăsimi bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un fruct mâncat la începutul fiecărei mese reduce cu 15%  stocajul de grăsimi.

Acizii graşi saturaţi sunt parte din categoria de grăsimi rele din care se regăsesc şi grăsimile trans, ce produc efecte adverse negative uriaşe pentru sănătate.

Când vine vorba despre acizi graşi saturaţi, aceştia nu influentează negativ starea de sănătate, daca sunt consumaţi cu moderaţie. Acizii graşi saturaţi şi cei trans (hidrogenaţi) sunt cunoscuţi şi sub numele de grăsimi rele, deoarece favorizează apariţia multor boli şi cresc nivelul de colesterol „rău“ (LDL).

De obicei, grăsimile saturate sunt solide la temperatura normală şi se găsesc în produsele de origine animala: carne, unt, lapte, brânză, dar şi în uleiul de palmier, margarina, prăjituri, chipsuri, produse de patiserie, îngheţată. Excesul de acizi graşi saturaţi poate duce la apariţia hipertensiunii arteriale, a infarctului şi aterosclerozei, putând mari riscul de apariţie a unor afecţiuni cardiovasculare. 

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite