Tratamente naturiste cu seminţe de cânepă – surse bogate de acizi graşi Omega 3 şi antioxidanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentele naturiste cu seminţe de cânepă sunt recomandate pentru prevenirea şi ameliorarea multor afecţiuni, printre care diabetul, hipertensiunea, colesterolul mărit, durerile menstruale şi tulburările neurologice, aceste seminţe fiind bogate în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, numeroşi aminoacizi esenţiali şi în proteine uşor de digerat.

Cânepa este una dintre cele mai vechi plante şi este utilizată în special pentru confecţionarea de îmbrăcăminte, însă seminţele acestei plante deţin adevărate virtuţi terapeutice, fiind folosite încă din vechime pentru tratarea inflamaţiilor, eliminarea paraziţilor intestinali şi pentru efectele laxative şi diuretice, spune dr. Cătălin Luca pe blogul său.

Seminţele de cânepă pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume şi fructe, muesli,  produse de panificaţie, reţete de paste şi orez, lapte de cânepă. Ele pot fi încadrate din punct de vedere biologic în categoria nucilor sau seminţelor oleaginoase, fiind bogate în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, numeroşi aminoacizi esenţiali şi în proteine uşor de digerat, motiv pentru care specialiştii în medicină au dezvoltat mai multe tratamente naturiste cu seminţe de cânepă.

Tratamente naturiste cu seminţe de cânepă pentru oboseală şi stres

Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.

Tratamente naturiste cu seminţe de cânepă pentru bolnavii de diabet

Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

Tratamente naturiste cu seminţe de cânepă pentru hipertensiune

Prezenţa magneziului te ajută să „ţii în frâu” tensiunea, iar acizii graşi te eliberează de problema grăsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor. Tot acizii graşi menţin scăzut nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul se îmbunătăţeşte, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, neavând timp să se depună pe pereţii arterelor.

Tratamente naturiste cu seminţe de cânepă pentru întărirea sistemului imunitar

Seminţele de cânepă consumate în mod frecvent reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi scăzând timpul de recuperare a organismului după boală. De asemenea, antioxidanţii din seminţele de cânepă protejează organismul de acţiunea factorilor externi nocivi şi previne diverse infecţii survenite în urma sistemului imunitar slăbit.

Tratamente naturiste cu seminţe de cânepă pentru dezechilibre hormonale

Cânepa este singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic (AGL) benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei (durerile crescute, iritabilitate, bufeuri, uscăciune vaginală, insomnie etc.). Datorită profilului acizilor graşi din cânepă, aceasta este sursa cea mai adecvată de AGL pentru consumul pe termen lung.

Tratamente naturiste cu seminţe de cânepă pentru piele şi păr

Din seminţele de cânepă se extrage un ulei cu proprietăţi benefice asupra pielii. Astfel, acizii graşi au efecte antivirale, antifungice şi antibacteriene, ajutând în tratarea multor afecţiuni ale pielii, cum ar fi eczemele sau psoriazisul.

De asemenea, uleiul extras din seminţele de cânepă conţine combinaţia optimă de vitamina E şi acizi graşi esenţiali pentru un păr strălucitor. Tratamentul cu ulei de cânepă hidratează în profunzime firul de păr, stimulează creşterea acestuia şi îl întăreşte.

Uleiul se aplică pe scalp prin masare, se lasă să acţioneze timp de o oră apoi se şamponează părul şi se clăteşte cu apă din abundenţă. Acest tratament naturist cu seminţe de cânepă redă elasticitate, volum şi strălucire podoabei capilare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite