Picioare în formă, cu tratamente uşoare

Picioare în formă, cu tratamente uşoare

Masajul cu ulei esenţial de levănţică este un bun calmant pentru cârcei

Senzaţie de picioare „grele”, cârcei şi miros neplăcut? Toate aceste neplăceri se pot „trata” uşor cu ajutorul remediilor oferite de natură. Iată câteva ponturi: dafinul previne crampele, salvia împrospătează, iar frunzele de alun  reduc retenţia de apă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Umflarea picioarelor este o problemă des întâlnită, mai ales când afară este cald. Din cauza temperaturilor ridicate, vasele de sânge se dilată, iar circulaţia sangvină este îngreunată.

Astfel, picioarele se umflă, apare senzaţia de durere, iar încăţămintea te strânge ca într-o menghină. La fel de neplăcută este şi senzaţia de „picioare grele”, care apare de regulă la sfârşitul zilei, dar şi cârceii care îţi dau bătăi de cap în cele mai nepotrivite momente.

Decoctul de dafin, remediu anticârcei

Crampele musculare sau cârceii sunt contracţii involuntare ale muşchilor, care apar ca urmare a deshidratării, a epuizării în urma efortului fizic sau a căldurii excesive. Un bun tratament pentru crampele musculare sunt cataplasmele cu ceapă, care ameliorează contracţiile musculare. Taie o ceapă mărunt şi adaugă puţină sare. Pune ceapa între două bucăţi de tifon şi aplică pe locul dureros. Ţine cataplasma până la dispariţia durerii. 

Un bun „calmant” natural pentru cârcei este şi decoctul de dafin, care relaxează muşchii şi calmează durerile musculare. Îl prepari din 2 linguriţe de dafin la un litru de apă. Fierbe amestecul timp de 5 minute, după care lasă la infuzat 15 minute. Filtrează decoctul şi adaugă-l în apa de baie. Pe perioada verii poţi apela la acest tratament o dată pe săptămână dacă ai frecvent crampe musculare.

Încearcă şi: masajul cu ulei de levănţică sau cu muşeţel. Amestecă 15 picături de ulei de levănţică ori muşeţel cu 30 ml de ulei vegetal şi masează locul dureros până la dispariţia cârcelului.

Usturoiul, „medicament” pentru picioarele umflate

O altă problemă cu care se confruntă multe persoane pe perioada verii este retenţia de apă (edemul), fapt ce duce la umflarea picioarelor (gambă, gleznă şi talpă).

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările