Efectul unei gume de mestecat fără zahăr în timpul mesei. Cum facem să nu mâncăm cât putem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viteza cu care mâncăm ar trebui să fie una moderată, atrag atenţia medicii nutriţionişti. Şi în niciun caz să nu îndesăm mâncarea în gură decât după ce am înghiţit-o pe cea dinainte. Se sugerează chiar să renunţăm la tacâmuri în timp ce mestecăm, iar masticatul să fie complet.

Dacă mâncăm împreună cu prietenii putem conversa între felurile de mâncare, potrivit „Abecedarului de nutriţie“. Însă, nu trebuie să uităm de ceea ce ne-au învăţat părinţii, respectiv „nu vorbi când mănânci“ sau „nu vorbi cu gura plină“, prin urmare nu este indicat să vorbim chiar în timp ce mestecăm şi nici să plescăim.

Participarea la evenimentele mondene însoţite de omniprezentul bufet „suedez“ reprezintă o adevărată provocare pentru silueta noastră, mai spun medicii. Ce putem să facem pentru a nu pleca acasă cu mai multe kilograme decât am venit?

Iată câteva sfaturi de la nutriţionişti:

Înainte de masă mergem la bar pentru a bea 1-2 pahare de apă

„Vizităm“ mai întâi sectorul salate pe care le vom selecta fără dressing-uri, brânzeturi, mezeluri..Atenţie că, de exemplu, salata de ţelină plină-ochi cu maioneză sau sosuri este o glumă nereuşită pentru aceia care aşteaptă efectul afrodisiac.

Nu mâncăm tot din farfurie.

Lăsăm pe platorui preparatele sărate, grase sau dulci.

În măsura în care putem să nu ne atingem de carnea prăjită rece, respectiv şniţele şi chiftele.

În timp ce mâncăm putem bea 1-2 pahare de vin.

Gustăm preparatele, nu mâncâm pe săturate.

O gumă de mestecat fără zahăr „ne schimbă gustul“ şi ne ţine departe de deserturi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite