Pe site-ul www.acupuncturabucuresti.ro găsiţi toate informaţiile necesare de care aveţi nevoie pentru a vedea aplicabilitatea acestei metode de tratament a medicinei tradiţionale chineze şi a decide să apelaţi şi voi la ea. Serviciile medicale vor fi realizate în Clinica Qi, una dintre cele mai noi şi mai moderne clinici de acupunctură din Bucureşti, dedicată exclusiv acestui tip de tratamente.

Procedura medicală de tratament este una destul de complexă şi are ca scop restabilirea echilibrului energetic al organismului. Tehnica folosită presupune folosirea unor ace foarte subţiri cu care se vor înţepa anumite zone, contribuind la refacerea energiei vitale ce circulă prin meridianele energetice ale corpului şi conducând la însănătoşire.

Acele de acupunctura utilizate sunt fabricate din oţel inoxidabil şi sunt doar cu putin mai groase decat un fir de par. Ele sunt de fiecare dată dezinfectate în prealabil şi se introduc în piele la o adancime între 0,6 si 7 cm, în functie de nivelul de grăsime subcutanată pe care trebuie sa-l stapungă.

Medicii care se ocupă de aceste tratamente sunt persoane cu specializare în medicină şi care cunosc foarte bine practicile acestui tip tradiţional de tratament, cât şi pe cele ale medicinei actuale. La  Acupunctura Bucuresti puteţi avea parte de consultaţii, intervenţii şi tratamente chiar din partea Preşedintelui Societăţii Române de Acupunctură - Dr. Corneliu Moldovan, Doctor în Medicină, Directorul Institutului Naţional de Medicină Complementar-Alternativă şi Acupunctură Bucureşti.

Care sunt cele mai frecvente afecţiuni ce pot fi tratate în această clinică?

Beneficiind de toată pregătirea necesară şi de multă experienţă în acest domniu, medicii care realizează tratamantele sunt deosebiţi şi cu multă dăruire şi pasiune pentru munca şi domeniul ales. Aici pot fi tratate o serie de afecţiuni fizice şi psihice, fără să fie nevoie de niciun fel de medicamentaţie.

Iată care sunt cele mai frecvente afecţiunile:

 • obezitatea şi dereglările de metabolism
 • reumatismul şi durerile articulare
 • insomnia şi dereglarile de somn
 • migrenele şi durerile în zona cervicală
 • fecţiuni ale sistemului cardiovascular şi circulator
 • tulburări menstruale, infertilitate şi dezechilibre hormonale
 • lipsa libidoului
 • chisturile şi nodulii
 • probleme de diabet
 • dureri locale şi cronice
 • probleme psihice, precum anxietatea, depresia, timiditatea, atacurile de panică etc.

Acestea sunt doar o mică parte din numeroasele afecţiuni ce pot fi ameliorate şi tratate cu ajutorul acupuncturii. Acţionând prin restabilirea echilibrului energetic al organismului, vindecarea se produce prin refacera energiei vitale a fiecăreia dintre zonele şi organele implicate. Această metodă de tratament şi-a dovedit de nenumărate ori aplicabilitatea şi eficienţa şi este foarte apreciată de toţi cei care s-au bucurat de beneficiile ei extraordinare.

Pentru a putea beneficia de oricare dinte aceste metode de tratament va fi necesară efectuarea unui consult iniţial, pentru a vedea care sunt manifestările clinice şi a stabili un diagnostic corect. În unele cazuri, în funcţie de natura şi gravitatea afecţiunii va fi nevoie de un set de analize specifice si  pentru confirmarea afectiunii şi pentru stabilirea unei scheme de tratament cât mai potrivite.

Durata şi costurile unui tratament prin acupunctură într-un cabinet specializat de pot varia de la caz la caz, în funcţie de gravitatea afecţiunii şi de capacitatea naturală de refacere a organismului. Şi în acest tip de practică medicală formele de tratament sunt individualizate şi conforme unui grafic de  tratament clar stabilit. Medicul va fi cel care va decide clar care sunt etapele si procedurile cele mai indicate pentru tratarea afectiunilor de care sufera fiecare pacient.

Numarul interventiilor necesare poate varia în functie de natura afectiuni, gravitatea ei, dar şi în funcţie de date fizice şi genetice. In unele cazuri meliorări se pot simţi şi după prima intervenţie. În alte cazuri mai grave renirea este resimtită după 2-4 saptamani de tratament. Iar pentru accelerarea rezultatelor pozitive în multe situaţii schema de tratament este completată cu nevoia de a consuma ceaiuri cu substantele curative din plante medicinale speciale, prescrise şi achiziţionate din cabinet.

Aceste tratamente pot fi complementare tratamentelor standard, dar nu pot înlocui întotdeauna aceste proceduri. Vizita la medicul de familie şi la medici de specialitate poate fi foarte importantă pentru menţinerea unei bune stări de sănătate. Însa, ori de câte ori vă confruntati cu problemele medicale semnalate mai sus, înainte de a recurge la variante mai dure, este recomandat să încercaţi să apelaţă şi la acestă alternativă terapeutică, deloc de neglijat.

Acupunctura poate fi benefică în multe situaţii în care suferiţi de durere locală sau cronică şi este nevoie de administrarea permanentă de analgezice şi calmante. Această metodă nu are efecte secundare şi permite menţinerea unei bune stări de sănătate a ficatului.

Pentru a afla mai multe detalii despre tehnică şi proceduri, despre tipurile de tratament disponibile sau pentru a face o programare la o consultaţie iniţială accesaţi site-ul Acupuncturabucuresti.ro sau sunaţi la numărul de telefon afişat acolo.