Alimente care combat alopecia. Remedii naturiste  împotriva căderii părului

Alimente care
combat alopecia. Remedii naturiste  împotriva căderii părului

Masajul cu tinctură de propolis stimulează creşeterea firului de păr

Tinctura de proprolis, drojdia de bere, fasolea, sfecla roşie, salvia şi rozmarinul stimulează creşterea podoabei capilare. Infuzia de ceai verde este şi ea un remediu excelent care previne căderea părului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şapte din 10 persoane încep să se confunte cu probleme de rărire a părului, mai ales dacă au vârste peste 35 de ani. Incidenţa este mai ridicată în rândul bărbaţilor.

Este importantă punctarea diferenţei dintre alopecie care înseamnă pierderea temporară a unei părţi din podoaba capilară şi calviţie care înseamnă căderea definitivă a părului.

Cauzele care determină căderea părului sunt multiple, printre acestea numărându-se modificările hormonale, îmbătrânirea, moştenirea genetică, consumul excesiv de cafea şi stresul. Procesul de pierdere a părului poate fi încetinit prin consumul de legume şi fructe în cantităţi mari, mai ales a celor bogate în vitamina A. B complex  şi evitarea alimentelor procesate, renunţarea la utilizarea uscătorului de păr, a vopselelor care distrug firul.

Totodată, alimentele bogate în zinc sunt de ajutor. Drojdia de bere, fasolea, sfecla roşie, ciupercile conţin acizi graşi care combat alopecia. Produsele care conţin propolis cum este de pildă tinctura de propolis sunt folosite împotriva căderii părului. Astfel, se recomandă zilnic un masaj cu cremă care conţine propolis sau cu tinctură, alături consumul de de salvie şi rozmarin care îndesesc părul . Din acestea din urmă se poate face infuzie care se aplică pe pielea capului.

Un remediu excelent este şi ceaiul verde care sonţine antioxidanţi care întineresc pielea şi împiedică pierderea firelor de păr.

Înainte de a începe orice fel de tratament împotriva căderii părului este indicat să consultaţi un medic dermatolog care poate face o evaluare a stării de sănătate şi indica un tratament cât mai eficient.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările