Afecţiuni pe care le poţi trata cu miere şi scorţişoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mierea şi scorţişoara reduc colesterolul şi te protejează de un atac de cord
Mierea şi scorţişoara reduc colesterolul şi te protejează de un atac de cord

Mierea este unul dintre alimentele medicament care nu are efecte secundare şi poate fi administrată şi pacienţilor cu diabet zaharat, în doze corespunzătoare. În combinaţie cu scorţişoara, mierea ţine la distanţă numeroase afecţiuni şi te ajută să slăbeşti.

Înlătură bolile de inimă

Fă o pastă din miere şi pudră de scorţişoară şi pune compoziţia pe pâine în loc de gem. Consum-o periodic la micul dejun. Mierea şi scorţişoara reduc colesterolul şi te protejează de un atac de cord. În plus, dacă deja ai suferit un infarct studiile au arătat că mierea, în combinaţie cu scorţişoara, te apără de apariţia altuia.

Estompează durerile artritei

Pacienţii cu artrită pot să consume un pahar cu apă caălduţă în care au fost puse două linguriţe de miere şi una de  scorţişoară. Dacă amestecul este consumat zilnic te poate scăpa de artrită. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Copenhaga, Danemarca, pacienţii trataţi cu un amestesc din o linguriţă de miere şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară, înainte de micul dejun, au scăpat de durerile provocate de artrită într-o săptămână, iar după o lună au putut să se mişte şi să se deplaseze fără să simtă nicio durere.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite