Terapeutică:Regimul cu ulei din sâmburi de strugure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obţinut din sâmburi de strugure, prin presare la rece, acest ulei conţine cantităţi importante de vitamine E şi F, de minerale precum zinc, cupru, seleniu şi procianidine, o substanţă cu proprietăţi antiîmbătrânire, fiind de 50 de ori mai puternică decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternică decât vitamina C.

Adăugat zilnic în salatele de crudităţi, uleiul din sâmburi de strugure presat la rece previne apariţia bolilor vasculare, cum ar fi arteroscleroza, fragilitatea vasculară sau artrita. Aceste atuuri se datorează grăsimilor nesaturate prezente în compoziţia uleiului, dar şi unor substanţe care împiedică procesele degenerative ale vaselor de sânge.

în zonele unde se consumă acest ulei (în Franţa şi Italia), bolile cardiovasculare nu sunt o ameninţare pentru populaţie. Locuitorii din aceste ţări nu au probleme nici cu sistemul nervos, iar substanţele antioxidante din sâmburii de strugure opresc procesele degenerative ce afectează creierul la vârstnici.

Studiile pe această temă demonstrează că dieta cu acest ulei e un antidot promiţător împotriva maladiei Alzheimer. O altă virtute a acestui sortiment de ulei este că îmbunătăţeşte vederea, astfel că vasele de sânge din ochi funcţionează mai eficient. Cura cu acest ulei se recomandă persoanelor cu tulburări de vedere datorate vârstei sau din cauza unor probleme circulatorii.

Cercetările au pus în evidenţă efectul uleiului de sâmburi de strugure şi în cazul afecţiunilor reumatice. Bolnavii de artrită care au introdus în dietă acest ulei au constatat o reducere a durerilor datorate inflamaţiilor. Cura a avut efecte foarte bune după ce aceşti bolnavi au consumat zilnic câte 30 de mililitri de ulei, timp de două-trei luni.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite