Dieta vegană se compune din fructe, legume, nuci, cereale şi seminţe. 1 noiembrie, Ziua mondială a veganismului

Dieta vegană se compune din fructe, legume, nuci, cereale şi
seminţe. 1 noiembrie, Ziua mondială a veganismului

Dieta vegană are la bază plantele

Un lucru pe care îl au în comun toţi veganii îl reprezintă dieta pe bază de plante şi evitarea tuturor alimentelor de origine animală, cum ar fi carnea  - inclusiv peştele, crustaceele şi insectele, lactatele, ouăle şi mierea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veganismul este un mod de viaţă care încearcă să excludă, pe cât posibil şi practic, toate formele de exploatare şi de cruzime comise asupra animalelor pentru obţinerea de mâncare, îmbrăcăminte sau în orice alt scop, potrivit agerpres.ro. Termenul  „vegan“ a fost creat în 1944 de către Donald Watson  - 1910-2005, cofondatorul Societăţii Vegane  - The Vegan Society - din Marea Britanie.

Veganii sunt de mai multe tipuri. Un lucru comun însă pentru toţi este acela că dieta are la bază plantele. Veganii evită orice produs de origine animală carnea, peştele, insectele, crustaceele, lactatele, ouăle, mierea, dar şi a materialelor provenite de la animale.

O dietă vegană se compune din fructe, legume, nuci, cereale, seminţe, leguminoase, preparate sub formă de curry, prăjituri, pateuri sau pizza.

Anul acesta, pe parcursul lunii noiembrie, sub genericul  „World Vegan Month“, vor fi marcaţi cei 75 de ani de la fondarea Societăţii Vegane – „The Vegan Society“. Cei care vor să participe la asemenea evenimente, pot organiza un prânz vegan la serviciu, sau o cină vegană cu prietenii, pot să împărtăşească în social media reţetele vegane favorite sau chiar să îşi convingă prietenii, familia sau colegii de muncă să devină vegani pentru o perioadă de 30 de zile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: