Cel mai sănătos aliment pe care ar trebui să-l consumi mai des

Cel mai sănătos aliment pe care ar trebui să-l consumi mai des

Când îţi este poftă de ceva dulce, alege sănătatea înainte de toate şi consumă 2-3 curmale.

Indiferent că vrei să slăbeşti sau să reduci cantitatea de zahăr consumată zilnic, acest aliment este extrem de sănătos şi de util.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suferi de anemie sau te simţi obosit şi fără putere?  Te confrunţi cu probleme precum constipaţie, diareea sau tensiune arterială crescută? Consumă câteva curmale şi vei scăpa de problemele enumerate mai sus.

Sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale dar mai ales de fier, astfel că se recomandă a fi consumate cu încredere atât de către femeile însărcinate dar mai ales şi de către copii.

Pe lângă fier în curmale se regăseşte şi o sursă bună de potasiu, doză care în caz de diaree este extrem de eficientă, mai ales dacă după ce ai scăpat de acest disconfort vei continua să consumi 2-3 curmale pe zi. Sunt indicate pentru a crea mai uşor senzaţia de saţietate dar şi pentru a menţine un tranzit digestiv corespunzător. Nu mai punem la socoteală şi faptul că potasiul este excelent mai ales şi pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

Cel mai sănătos desert

Îţi este poftă de ceva dulce? Alege sănătatea înainte de toate şi consumă 2-3 curmale, mai ales că gustul lor dulce, cremos, bogat în nutrimenţi de cea mai bună calitate îţi vor fi de folos să îţi menţii sănătatea impecabilă timp îndelungat.

Este suficient să mănânci chiar şi o singură curmală pe zi, mai ales dimineaţa la cafea şi în special dacă bei cafeaua fără zahăr.

Dacă vrei să slăbeşti ţine cont de faptul că un consum moderat de curmale îţi va fi de mare ajutor datorită uleiurilor esenţiale pe care le conţin şi dozei de calciu, sulf, fier, potasiu, mangan, fosfor, magneziu ce se regăsesc în ele.

De asemenea sunt un adjuvant perfect în probleme precum disfuncţiile sexuale, tulburările intestinale sau chiar problemele cardiace.

Mixul perfect dintre grăsimile nesaturate, cantitatea de proteine cât şi vitaminele ce se regăsesc în curmale îţi vor fi de ajutor să ajungi la o greutate corporală sănătoasă dacă te lupţi cu surplusul de kilograme mai ales.

Află pe Clicksanatate.ro în ce alte situaţii sunt indicate curmalele!

Ştii cât de sănătoasă este ceapa?

Cuişoarele tratează răcelile şi infecţiile respiratorii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările