Ce pericol ascunde cafeaua preparată la aparat. Avertismentul specialiştilor

Ce pericol ascunde cafeaua preparată la aparat. Avertismentul specialiştilor

Cafeaua preparată tradiţional acasă este cea mai sigură

Cafeaua tip espresso preparată acasă poate fi contaminată cu bacterii sau mucegaiuri dacă regulile de igienă nu sunt respectate clar.

Astfel, doctorii şi specialiştii din industria cafelelor spun că un aparat de espresso trebuie curăţat cu mare atenţie şi dezinfectat. 

Astfel, un proprietar de cafenea, Paul Licşor, spune că aparatul de realizat espresso trebuie curăţat într-un anumit fel. ”Trebuie şters cu o cârpă specială şi nu clătit aşa cum mulţi sunt tentaţi. Acasă nimeni nu curăţă aparatul, noi o facem în fiecare seară”, a spus Licşor.

”Sunt destule bacterii care s-ar putea transmite, de exemplu stafilococul auriu, salmonella, E-coli. Dacă nu le spălăm, apa pe care o punem ajunge să fie contaminată tocmai în recipientele respective”, a precizat şi Adrian Marinescu, medic infecţionist pentru Digi24.

Majoritatea oamenilor care îşi prepară cafeaua la espressorul de acasă nu sunt însă conştienţi la riscurile pe care le presupune acest lucru.

Cea mai sigură metodă de preparare a cafelei este la ibric, spun doctorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: