Ce este bine să mănânci dacă ai rinită alergică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există unele substanţe nutritive care acţionează ca antihistaminice naturale. În acelaşi timp, există alimente care agravează simptomele bolilor alergice, motiv pentru care trebuie limitate.

•    Vitamina C ajută la prevenirea secreţiei de histamină şi reduce efectele poluării, care agravează alergiile. Persoanele cu boli alergice trebuie să includă cât mai des în dietă alimente bogate în vitamina C: citricele, pătrunjelul, varza, coacăzele, kiwi, ardeiul gras, broccoli, conopida.
•    Vitamina E poate reduce din intensitatea reacţiilor alergice. Un studiu a arătat că o dietă săracă în vitamina E creşte de 3 ori riscul de a face o alergie. Uleiurile (de floarea-soarelui, de măsline), alunele, migdalele, peştele gras sunt surse de vitamina E.
•    Quercitina este un antioxidant şi un antiinflamator puternic, care poate inhiba eliberarea de histamină. O găsim în ceapă, ceai verde, afine, ardei iute şi mere. 

Citeşte mai multe pe www.clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite