Şapte metode ciudate de slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care gătesc simt nevoia să guste din mâncarea pe care o 
prepară, având apoi senzaţia că deja au mâncat. Pentru a-ţi potoli 
nevoia de a gusta, unii experţi recomandă să consumi o bomboană foarte 
aromată în timp ce găteşti FOTO Shutterstock
Persoanele care gătesc simt nevoia să guste din mâncarea pe care o prepară, având apoi senzaţia că deja au mâncat. Pentru a-ţi potoli nevoia de a gusta, unii experţi recomandă să consumi o bomboană foarte aromată în timp ce găteşti FOTO Shutterstock

Alimentele trebuie consumate cu atenţie şi cu moderaţie şi cel mai important este să ne amintim că dacă o strategie de slăbit funcţionează la unele persoane, nu înseamnă că este cel mai bun plan şi pentru tine. Tocmai de aceea este indicat ca înainte să porneşti în lupta cu kilogramele să consulţi un nutriţionist. Sunt însă şi câteva sfaturi de slăbit mai neobişnuite, dar despre care oamenii de ştiinţă susţin că dau rezultate.

1. Consumul de ulei

Când doctorul Seth Roberts, autorul dietei Shangri-La şi profesor de psihologie, a subliniat importanţa „caloriilor fără aromă“ în procesul de slăbire, toată lumea l-a luat în râs. Dar Roberts nu s-a lăsat afectat de critici şi şi-a continuat cercetările, astfel că, un deceniu mai târziu, dieta lui se bucură de un real succes, scrie publicaţia „Shape“.

Dieta Shangri-La promite că vei scăpa de kilogramele în plus dăcă vei consuma 1-3 linguri de apă cu zahăr şi /sau 1-2 linguri de ulei extra-light de măsline (nu virgin) de două ori pe zi, între mese. Potrivit lui Roberts, dieta îţi scade pofta de mâncare şi micşorează punctul „de referinţă“ al corpului, adică acea greutatea la care organismul se opreşte în mod natural.

Teoria lui este că dacă mănânci o varietate de alimente bogate în arome, creierul stimulează senzaţia de foame, ridicând punctul de referinţă şi ducând la creşterea în greutate. Dar, dacă alegi să consumi alimente cu un gust nefamiliar sau mai puţin gustos, creierul crede că organismului trebuie să îi fie foame, pentru că altfel nu ar avea rost să mănânci alimente fără gust. Astfel scade punctul de referinţă şi pierzi în greutate.

2. Condimentează-ţi alimentaţia

condimente

Cercetările arată că oamenii mănâncă mai puţin atunci când mâncarea are un gust nou şi picant. Amestecurile de condimente oferă multe beneficii, astfel încât nu trebuie să îţi fie frică să încerci mereu ceva nou, aşa că este bine să ieşi din zona ta de confort. Condimentele precum şofranul, scorţişoara şi chimenul conţin antioxidanţi puternici.

3. Nu mânca între mese

Poate părea surprinzător, având în vedere că foarte mulţi nutriţionişti recomandă gustările dintre mesele principale. Dar, potrivit oamenilor de ştiinţă care studiază hormonii care dau senzaţia de foame, adică leptina şi gherlina, prea multă mânancare poate dăuna organismului. Dacă în mod constant consumi gustări, s-ar putea să nu îţi dai seama cât de multe calorii ai asimilat, plus că te vei simţi privat că nu ai parte de o „masă adevărată“.

4. Mânâncă dulciuri în timp ce găteşti

Persoanele care gătesc simt nevoia să guste din mâncarea pe care o prepară, având apoi senzaţia că deja au mâncat. Pentru a-ţi potoli nevoia de a gusta, unii experţi recomandă să consumi o bomboană foarte aromată în timp ce găteşti. Aromele puternice precum menta sau scorţişoara îţi vor ţine papilele gustative ocupate.

5. Prinde-ţi nasul cu un cleştişor

clestisor nas

Toată lumea ştie că mirosul joacă un rol important în modul în care percem gustul mâncării noastre. Deşi este o metodă extremă, ea poate fi folosită în timpul mesei şi te va ajuta să mănânci doar până când te simţi sătul.

6. O masă pe zi

Repausul alimentar este benefic, deoarece oferă o imunitate mai bună, un metabolism mai rapid, o mai bună sensibilitatea la insulină, reduce riscul de cancer şi, desigur, duce la pierderea în greutate. În timp ce ne-ar plăcea să beneficiem de toate aceste recompense, să nu mâncăm 24 de ore sau mai mult ne va face să ne simţit privaţi. Cea mai bună modalitate de a-ţi uşura acest repaus este să încerci să mănânci doar o dată pe zi, scrie publicaţia citată. De cele mai multe ori, oamenii îşi dau seama că, odată ce au trecut peste obiceiul de a mânca tot timpul, nu mai simt nevoia de mese suplimentare atunci când revin la o alimentaţie normală.

7. Tort la micul dejun

tort dimineata

Să consumi tort de dimineaţă poate părea cel mai neadecvat sfat în ţinerea unei diete. Însă cercetătorii israelieni au descoperit în cadrul unui studiu că „participanţii obezi care au mâncat un mic dejun bogat în proteine, carbohidraţi, care a inclus şi un desert, au putut să îşi continue regimul cu mai multă uşurinţă decât participanţii care au mâncat un mic dejun cu puţini carbohidraţi, puţine calorii şi care nu includea dulciuri“.

Astfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, mâncând dulciuri dimineaţa, pofta de dulce pe care o poţi resimţi de-a lungul zilei se reduce semnificativ.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite