Dodo Nita

Dodo Nita

Critic de benzi desenate
 • acum 8 ani

  La revedere, Valentin Nicolau!

  Numele domnului Valentin Nicolau este indisolubil legat de cel al editurii Nemira, iar Nemira înseamnă pentru sute de mii de cititori din ţara noastră fericirea în stare pură. Doar datorită acestei edituri iubitorii de science-fiction de la noi au reuşit să-şi creeze adevărate biblioteci,  cu sute de romane şi volume de povestiri ale celor mai importanţi scriitori SF din lume, dar şi din ţara noastră.

 • acum 8 ani

  Atentatul de la Charlie Hebdo – „11 septembrie“ al democraţiei franceze

  Săptămânalul „Charlie Hebdo“ a fost editat din 1970, înlocuind (doar ca titlu, dar păstrând acelaşi spirit) o altă publicaţie satirică, „L`Hebdo Hara Kiri“, care fusese interzisă de către autorităţi câteva zile mai înainte,  din cauza unui editorial considerat ireverenţios, la adresa generalului De Gaulle, decedat în noiembrie 1970.

 • acum 8 ani

  Soliman Magnificul – versiunea lui Cristian Păcurariu

  De anul trecut, o bună parte dintre români stau cu ochii pironiţi pe ecranele televizoarelor, la unul dintre cele mai captivante şi fastuoase seriale programate vreodată de către postul Kanal D, Suleyman Magnificul.

 • acum 8 ani

  Basmania, Basmania!

  Toate poveştile încep cu „A fost odată,  ca niciodată”.  Doar povestea noastră  debutează cu „Va fi odată”, pentru că acţiunea sa se derulează într-un viitor (nu prea) îndepărtat, atunci când oamenii nu vor mai crede în poveşti... „iar lumea basmului există doar în măsura în care pământenii cred în ea ”.

 • acum 8 ani

  Mihai Timoşenco, „Erou din întâmplare“ - Ucraina

  La începutul lunii s-a lansat, la Lvov, un album de benzi desenate, „Erou din întâmplare”. Banda desenată este o rara avis în Ucraina, dar acest album este şi mai special datorită particularităţilor sale.

 • acum 8 ani
 • acum 8 ani

  Harap Alb continuă – doi ani de apariţie neîntreruptă

  Acum un an şi jumătate, demaram blogul despre benzi desenate, pe platforma ziarului „Adevărul”,  cu un articol despre noua  revistă de benzi desenate „Harap Alb continuă (HAC)”.  Articolul reprezenta şi un pariu cu scepticii şi cârcotaşii de serviciu, care bombăneau pe forumuri şi Facebook că banda desenată nu merge în ţara noastră, nu există desenatori, editori şi publicaţii BD.

 • acum 8 ani

  Zbeng şi Zbântui – copiii „infernetului“

  Într-o bună zi de vineri 13, Sakar, fratele vitreg al lui Belzebub, a decis să-l detroneze pe acesta şi să preia conducerea Lumii de Dincolo. Pentru asta, i-a însărcinat pe Zbeng şi Zbântui să-i recruteze un muritor muribund, pentru a-l transforma în Golem şi a-l folosi împotriva lui Belzebub.

Vezi mai multe
Modifică Setările