Victoria PSD la alegerile la locale în presa internaţională: Scrutin cu valoare de test

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD a câştigat alegerile locale
PSD a câştigat alegerile locale

Presa internaţională a subliniat victoria Partidul Social-Democrat (PSD) la alegerile locale de duminică, în ciuda numeroaselor scandaluri de corupţie în care au fost implicaţi membrii acestui partid. Un scrutin cu valoare de test înaintea alegerilor legislative, mai notează jurnaliştii străini.

Reuters citează un sondaj al Institutului Curs-Avangarde pentru un post privat de televiziune, potrivit căruia PSD a obţinut 37,5% din voturile exprimate la nivel naţional, iar Partidul Naţional Liberal (PNL) se clasează al doilea cu 28% din sufragii, potrivit News.ro.

Social-democrata Firea a obţinut victoria la Bucureşti, potrivit primelor sondaje la ieşirea de la urne, în urma unor alegeri municipale cu valoare de test, după căderea Guvernului social-democrat, scrie AFP.

Firea este creditată cu 42% din voturile exprimate, urmată de Nicuşor Dan, un matematician şi apărător al patrimoniului oraşului de mai mulţi ani, cu 29% din voturi, arătau trei sondaje efectuate la ieşirea din secţiile de votare, mai precizează AFP.

Candidata social-democrată a câştigat duminică Primăria Bucureştiului, potrivit primelor sondaje de la ieşirea de la urne, într-un scrutin municipal cu valoare de test de la prăbuşirea Guvernului PSD, scrie Belga.

Liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în aprilie pentru o încercare de fraudare în referendumul din 2012 privind destituirea fostului preşedinte Traan Băsescu, i-a dat lui Firea trei trandafiri roşii după publicarea exit-pollurilor, scrie AP.

România a lansat o vastă campanie împotriva corupţiei în ultimii ani, iar DNA a urmărit în justiţie, cu succes, 1.250 de cazuri, inclusiv un fost premier şi cinci foşti miniştri, cea mai bună performanţă a agenţiei, comentează AP. Însă oameni inculpaţi pentru corupţie şi care nu au fost condamnaţi pot candida, adaugă agenţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite