Victor Ponta îi arată „cartonaşul galben” Oanei Mizil, şefa PSD Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Victor Ponta a criticat-o public pe şefa organizaţiei PSD Călăraşi, deputata Oana Mizil, căreia i-a reproşat că vorbeşte "foarte mult cu presa" și foarte puțin cu partidul.

Reacţia lui Ponta are semnificaţia unui ultim avertisment adresat Oanei Mizil, după ce aceasta a avut o serie de ieşiri publice care l-au iritat pe liderul social-democrat. Surse din PSD susţin că Oana Mizil a căzut în dizgraţia lui Ponta dar şi a secretarului general al social-democraţilor, Liviu Dragnea (care a susţinut-o cu tărie la alegerile pentru şefia filialei), când şi-a arătat făţiş sprijinul pentru Marian Vanghelie, care tocmai fusese debarcat de la conducerea PSD Bucureşti. Oana Mizil declara la acel moment că va adresa liderilor PSD o scrisoarea în care va cere reluarea votului prin care a fost consfinţită înlocuirea lui Vanghelie. Imediat mai mulţi membri ai organizaţiei au lansat un atac împotriva ei şi i-au cerut lui Ponta să intervină pentru rezolvarea situaţiei. După o discuţie cu Dragnea şi Ponta, Oana Mizil a renunţat să mai trimită scrisoarea cu pricina şi a rămas în fruntea filialei. Totuşi, contestatarii săi şi-au continuat încercările de a o înlătura, dar Oana Mizil a reuşit de fiecare dată să-şi păstreze funcţia.
Numai că imaginea sa în ochii şefilor de la centru s-a înrăutăţit în momentul în care relaţia sa cu liberalii din Călăraşi a degenerat într-un scandal. Oana Mizil şi-a exprimat intenţia de a candida la şefia Consiliului Judeţean Călăraşi, stârnind nemulţumirea liberalilor, care voiau să-şi impună în cursa electorală omul lor, actualul şef al instituţiei, Răducu Filipescu (PNL). Disputele dintre Oana Mizil şi liberali au ajuns până la acuzaţii publice, dar social-democrata pare să fi renunţat în cele din urmă la intenţia de a mai candida. Totuşi, ea i-a acuzat pe liberalii din Călăraşi că îi „hărţuiesc" pe unii primari ai PSD şi a anunţat că va trimite conducerii PSD o scrisoare în care va cere să „reglementeze relaţia dintre PSD şi PNL" la Călăraşi.
"Parcă mai trimisese odată o scrisoare care nu a mai ajuns, nici asta n-a ajuns. Și la Călărași, și peste tot în țară, și PNL și PSD și PC trebuie să lupte împreună împotriva PDL. Dacă înțeleg lucrul ăsta, tot sprijinul și toată considerația conducerii centrale, dacă nu îl înețelg, trebuie să rezolvăm problemele", a spus Ponta.
El a precizat că, din cele 41 județe, în 40 lucrurile în USL "merg foarte bine". "O să meargă bine și la Călărași, cu cât o să ajungă scrisorile la partid și nu la presă, cu atât mai bine", a conchis liderul PSD.

În replică la acuzaţiile Oanei Mizil, preşedintele PNL şi şeful CJ Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat e vorba doar de nişte "invenţii" menite să acopere problemele acesteia din propriul partid. "Nu există niciun atac la nivelul judeţului din partea liberalilor la adresa PSD, acestea sunt invenţii ale Oanei Mizil menite să acopere problemele ei din partid. Relaţia ei cu propriii colegi e încordată şi atunci caută ieşiri de altă natură. Problema ei este că n-o mai vrea nimeni, nici aici, nici la centru", a comentat Filipescu.

El a explicat că situaţia Oanei Mizil îl interesează doar în măsura în care este preocupat ca USL să funcţioneze în Călăraşi. "PSD să-şi găsească un lider la Călăraşi. Dacă rămâne Oana Mizil, merg cu ea mai departe, dacă vine altcineva, voi merge cu respectivul mai departe", a mai spus liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite