Victor Ponta: „Coabitarea funcţionează foarte bine. Eu mă ocup de pâine, preşedintele de circ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, ironic, miercuri, că pactul de coabitare dintre el şi preşedintele Traian Băsescu funcţionează foarte bine: „Eu mă ocup de pâine, preşedintele de circ“.

Vorbind despre măsura de reducere a TVA la pâine, care va intra în vigoare de la 1 septembrie, premierul a precizat că sistemul poate fi extins şi la alte categorii de produse alimentare, însă a subliniat că „pierdem bani, odată cu reducerea TVA“.

„Sunt măsuri economice care, pe hârtie, aduc pierderi la buget, aşa cum sunt măsuri care ne-au adus câştiguri pentru buget şi în realitate  nu s-a întâmplat asta. Când s-a mărit TVA de la 19% la 24% pe hârtie, în realitate încasările au crescut cu 1,5%“, a mai spus Ponta.

„Nu ştiu dacă  va scădea chiar atât de mult evaziunea fiscală, preţul la pâine“, a arătat el, adăugând că există şanse ca proiectul să fie unul „de succes“.

La finalul declaraţiei de presă, Victor Ponta a ţinut să adauge că aceste măsuri arată că pactul de coabitare funcţionează „foarte bine“, din moment ce premierul „se ocupă de pâine, iar preşedintele de circ“.

Anterior, vorbind despre coabitare, premierul a arătat că „ignoră“ declaraţiile lui Traian Băsescu.

„Acel acord de colaborare instituţională, în ceea ce mă priveşte, eu sunt foarte hotărât să îmi respect obligaţiile care îmi revin. Din punctul de vedere al preşedintelui, e foarte clar că domnia sa nu l-a mai respectat şi, mă rog, nu ar fi nici prima şi nici ultima dată când nu îşi respectă cuvântul dat“, a declarat Victor Ponta, la finalul şedinţei de Guvern de săptămâna trecută.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite