USR, prima reacţie după eşecul Guvernului Cioloş în Parlament: Rupţi de problemele românilor, PSD şi PNL au decis oficial refacerea USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş, Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Călin

În contextul în care Guvernul Cioloş nu a reuşit să treacă de votul din Parlament, USR a acuzat parlamentarii PNL şi PSD de refacerea USL. Cu toate acestea, formaţiunea susţine că va merge la consultările cu preşedintele Iohannis pentru a găsi o variantă de instalare a unui guvern cu puteri depline.

„Astăzi, România avea nevoie de un Guvern responsabil şi curajos, un Guvern de criză cu puteri depline care să pună urgent în aplicare măsurile pentru limitarea răspunderii pandemiei. Prin votul dat împotriva Guvernului USR, PSD şi PNL au decis că e mai importantă prelungirea crizei politice decât rezolvarea crizei sanitare. Rupţi de problemele reale ale românilor, PSD-ul lui Ciolacu şi PNL-ul lui Cîţu au decis oficial refacerea USL”, a transmis USR pe Facebook.

Formaţiunea consideră că, odată cu respingerea echipei Cioloş, s-au amânat măsuri urgente pentru crizele prin care trece România.

„PSD şi PNL au respins nu doar guvernul Cioloş, dar au respins şi un set de măsuri de care România are nevoie urgentă: introducerea certificatul verde, reducerea facturilor la gaze şi curent, pornirea investiţiilor din PNRR. USR va continua să caute soluţii pentru ieşirea din criză. Vom merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis cu aceeaşi deschidere în a găsi o variantă prin care România să aibă rapid un Guvern cu puteri deplin”, au mai transmis parlamentarii USR. 

Guvernul Cioloş nu a reuşit să obţină votul de încredere al Parlamentului. Liderul USR fusese propus în funcţia de premier al ţării de către preşedintele Klaus Iohannis, în urma consultărilor de la Cotroceni, şi a venit cu propriul Guvern după ce negocierile cu liderii partidelor din coaliţie au eşuat.  S-au înregistrat 88 de voturi „pentru” şi 184 „împotriva”. Pentru a trece testul din Parlament, Dacian Cioloş ar fi avut nevoie de 234 de voturi.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite