USR a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei. Stroe: „Moţiunile depuse de USR nu au avut niciun efect”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu, ministrul Energiei. FOTO: Facebook
Virgil Popescu, ministrul Energiei. FOTO: Facebook

USR a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, le-a transmis social-democraţilor că sunt aşteptaţi să se alăture demersului pentru a arăta „că le pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi”. În replică, Ionuţ Stroe a declarat, pentru „Adevărul”, că moţiunile depuse de USR până acum nu au avut niciun efect.

UPDATE - Contactat de „Adevărul”, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a transmis că s-ar fi aşteptat mai degrabă ca USR să propună soluţii, decât să „încerce de fiecare dată obstrucţioneze agenda guvernamentală”.

„(Moţiunea n.r.) este un instrument democratic, folosit de opoziţie. Toate moţiunile depuse de USR nu au avut niciun efect, pentru că în mare măsură sunt chestiuni subiective, pe care USR ca de fiecare dată le tratează în mod superficial. Ne-am aştepta să vină mai degrabă cu soluţii decât să încerce de fiecare dată obstrucţioneze agenda guvernamentală. Pana la urmă, ministrul Virgil Popescu este dispus să ofere explicaţii în plenul Parlamentului şi să fie supus votului de încredere”, a transmis Stroe.

***

„PSD, aveţi şansa şi să scăpaţi de Virgil Popescu, şi să arătaţi că vă pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi. USR a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acest om nu mai trebuie să ocupe o funcţie publică nu de azi, ci din decembrie, când, în plină iarnă, milioane de români au fost obligaţi să plătească facturi uriaşe la energie, fără ca statul să ia vreo măsură”, a scris Moşteanu, marţi, pe Facebook, precizând că parlamentarii PSD sunt aşteptaţi să voteze moţiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu.

Moţiunea simplă se intitulează „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”, un text în care parlamentarii USR îi reproşează ministrului Energiei că, în timpul mandatului său, preţurile pentru energie, gaze şi carburant au crescut constant. 

„Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetenţă, ci şi de rea-voinţă militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituţii pe care nu ştie, nu poate şi nu vrea să o conducă în interesul public”, se arată în textul moţiunii. 

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite