Unul dintre fondatorii USR îşi dă demisia: Mi se pare de neconceput ca partidul să promoveze în ministere turnători la Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dobrev şi-a dat demisia din USR. FOTO Arhivă personală Dumitru Dobrev
Dumitru Dobrev şi-a dat demisia din USR. FOTO Arhivă personală Dumitru Dobrev

Dumitru Dovrev, unul dintre fondatorii USR şi fost membru al conducerii acestui partid, şi-a anunţat demisia din formaţiune, considerând de neacceptat promovarea în ministere a „turnătorilor la Securitate”.

„După ştirea cu colaboratoarea Securităţii pe care dorea Claudiu Năsui s-o facă secretar general la Ministerul Economiei, mi-am luat un timp de reflecţie. Mi-am limpezit gândurile şi am o singură concluzie: Îmi dau demisia din USR. Dacă nu o să fac pasul ăsta, o să ajung să-mi fie greaţă de USR cum mi-a fost şi de PNL (cu care am votat statornic din 1990 până în 2004), după ce am aflat că Radu Câmpeanu a fost, cel mai probabil, informator al DIE infiltrat în emigraţia română de la Paris, iar Dinu Patriciu a contribuit generos la campania electorală din 2004 a lui Adrian Năstase. Mi se pare de neconceput ca partidul înfiinţat şi prin munca mea să promoveze în funcţii de secretari generali prin ministere turnători la Securitate, în condiţiile în care bunicul meu a murit la Canal ca un câine (nici nu ştim unde este îngropat, acasă s-a trimis, după ani, doar un certificat de deces) tot din cauza unei astfel de otrepe, care a turnat discuţiile avute cu el, în casă, despre noua orânduire, Ana Pauker şi Gheorghiu Dej", a scris pe pagina sa de Facebook, Dumitru Dobrev, fost membru al conducerii USR până în toamna trecută, când şi-a dat demisia. 

„E ca şi cum rudele Annei Frank, dacă ar mai exista vreuna în viaţă, ar găsi de cuviinţă să facă parte acum acum, în Olanda, din partidul lui Geert Wilders. Nu-mi fac iluzii că îi va cere cineva socoteală lui Claudiu Năsui pentru oprobiul adus USR. În USR, socoteală dau doar "fraierii". Niciodată Dan Barna, niciodată Cristian Ghinea, niciodată Claudiu Năsui. Mă despart de un vis frumos pe care l-am avut noi, cei care ne-am bătut timp de un deceniu şi jumătate pentru Roşia Montană, pentru patrimoniul Bucureştiului, pentru respectarea legii şi a principiilor: acela că putem avea un partid parlamentar, ba chiar la guvernare, care să facă "politică altfel", fără băieţi/fete cu ochi albaştri, fără sinecurişti & pensionari la 42 de ani, fără incompetenţi puşi pe pile în funcţii publice”, a completat Dumitru Dobrev. 

Dumitru Dobrev, fondator al Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), a demisionat din Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România (USR) în luna octombrie, după ce conducerea partidului a invalidat candidatura celui care ieşise pe primul loc în competiţia internă pentru Diaspora. 

În 2016, Dumitru Dobrev a candidat pentru Primăria Sectorului 4, dar şi pentru Consiliul General.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite