Un deputat PNL îi bate obrazul lui Năsui: Chiar nimeni din Ministerul Economiei nu cunoaşte textul legii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Nasui FOTO Facebook
Claudiu Nasui FOTO Facebook

Deputatul PNL Gabriela Horga l-a criticat sâmbătă pe ministrul Economiei Claudiu Năsui, precizând că acesta „încearcă să scuze problemele de implementare” a măsurii 3 din cadrul proiectelor pentru granturi productive, „acuzând legislaţia” lasată de fostul ministru al economiei de la PNL.

„Chiar nimeni din Ministerul Economiei nu cunoaşte textul legii care spune că nu se finanţează imobiliarele în cadrul proiectelor pentru granturi PRODUCTIVE? Art 23, alin 5, OUG 130/2020, modificată.

Apreciez determinarea publică a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de a acorda în mod corect şi doar pentru firmele care au cu adevarat nevoie granturile pentru investiţii PRODUCTIVE (nu imobiliare). Mi-ar plăcea însă să nu o facă doar în comunicarea publică, ci să asigure şi o implementare corectă a ceea ce este deja prevăzut în OUG 130/2020 modificată”, a scris Gabriela Horga pe Facebook.

Deputatul PNL explică modul în care ministrul Claudiu Năsui critică legislaţia lăsată de fostul ministru liberal al economiei pentru a-şi ascunde problemele la implementare. 

„Ministrul Năsui a demarat implementarea măsurii 3, granturi pentru investiţii productive. Măsura era pregătită de fostul Guvern #PNL şi de fostul ministru al economiei, din punct de vedere legislativ, dar a fost implementată de actualul ministru. 

Au apărut suspiciuni în spaţiul public asupra modului în care s-au desfăşurat înscrierile şi asupra unor deficienţe de implementare apărute la MEAT.

Ministrul Năsui susţine că măsura nu este bună şi nu îşi atinge scopul pentru că multe proiecte sunt de investiţii imobiliare şi apartamente.

Prim-ministrul Florin Cîţu, în urma suspiciunilor apărute în spaţiul public de fraudă la înscrieri şi a problemelor apărute, trimite corpul de control pentru verificarea implementării de către MEAT a modalităţii în care s-au desfăşurat înscrierile şi s-au aplicat prevederile legate.

Ce trebuie să ştim: 

Deşi ministrul Năsui încearcă să scuze problemele de implementare acuzând legislaţia şi modul în care a fost gândită măsura de granturi pentru investiţii productive (măsura 3), adevarata problemă este faptul că nu se implementează corect şi nu se aplică prevederile legale din OUG 130/2020 modificată.

Ministrul ar trebui să ştie că scrie negru pe alb în lege care sunt investiţiile ce pot finanţate cu granturile din măsura 3 şi de asemenea ce nu se poate face cu banii”, a relatat Gabriela Horga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite