Traian Băsescu şi soţia sa au primit cetăţenia moldovenească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte traian Basescu are dublă cetăţenie, română şi molvenească. FOTO Arhivă Adevărul
Fostul preşedinte traian Basescu are dublă cetăţenie, română şi molvenească. FOTO Arhivă Adevărul

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au primit cetăţenia moldovenească, decretul în acest sens fiind semnat joi de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Cererea de obţinere a cetăţeniei Republicii Moldova a fost depusă de către fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi soţia sa, la data de 10 martie 2016. Preşedinţia Republicii Moldova preciza atunci, pentru News.ro, că Traian şi Maria Băsescu au depus cereri, adresate preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru obţinerea cetăţeniei moldoveneşti.

„Solicitanţii fac referire la art. 24, alin 2 din Legea cetăţeniei Republicii Moldova care statuează că «În interesele republicii şi în cazuri excepţionale, cetăţenii unor alte state pot deveni şi cetăţeni ai Republicii Moldova, prin decret al Preşedintelui Republicii Moldova»”, preciza Preşedinţia de la Chişinău.

Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldoveană, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte. De altfel, prima vizită pe care făcut-o, în aprilie 2015, a fost la Chişinău. Cu acel prilej, fostul şef de stat a spus că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicită acordarea cetăţeniei moldovene, invocând faptul că situaţia politică din această ţară nu este "propice" pentru un astfel de demers.

„Anterior am declarat că, în prima vizită efectuată la Chişinău, în calitate de fost preşedinte, voi solicita să primesc cetăţenia moldovenească. Nu am făcut-o fiindcă situaţia politică din Moldova nu este propice pentru aşa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în aprilie 2015.

Tot atunci, Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care i-a transmis că nu va fi o problemă acordarea cetăţeniei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite