Traian Băsescu: „Se fac de râs toţi. Ăştia de la guvernare au înmuiat măsurile până la desfiinţare de dragul voturilor, iar PSD face mult rău cu propaganda”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu critică „ameţita de stare de alertă, care nu e nici în Constituţie”. FOTO Inquam Photos
Traian Băsescu critică „ameţita de stare de alertă, care nu e nici în Constituţie”. FOTO Inquam Photos

Fostul preşedintele Traian Băsescu este de părere că restricţiile s-au relaxat mult prea devreme şi susţine că starea de urgenţă trebuia menţinută până la 15 iulie, iar în cadrul ei trebuiau introduse măsuri treptate de relaxare.

„Cred că ne jucăm cu focul. Am văzut noile condiţii ale stării de alertă. Cred că sunt insuficiente faţă de riscul major care se prefigurează”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la Digi24, în contextul numărului mare de îmbolnăviri raportat în ultimele zile.

„Mă tem că populismul a lăsat din starea de alertă doar un surogat care nu mai serveşte nimănui. Oamenii politici trebuie să ia decizii fără să stea cu ochii pe sondaje. Pe vreme bună şi un prost poate fi om politic, vorba preşedintelui. Marea problemă e dacă eşti om politic în vremuri grele, când trebuie să iei decizii dificile, care nu plac populaţiei. Cred că ne-am grăbit”, a mai spus Băsescu. 

„Nu aş fi renunţat la starea de urgenţă până la 15 iulie”

Fostul preşedinte spune că nu ar fi renunţat la starea de urgenţă până la 15 iulie: „Nu ameţita de stare de alertă, care nu e nici în Constituţie”.

„Nu spune nimeni că trebuia să mergem cu încremenirea ţării. Economia trebuie repornită, dar cu măsuri severe. Nu sunt pentru închiderea industriei, sunt pentru închiderea şcolii”, a mai spus fostul şef al statului.

„Se fac de râs toţi. PSD nu va veni la guvernare până la alegeri nici dacă îi pici cu ceară.”

„Se fac de râs toţi. Ăştia de la guvernare au uitat să dea reguli pentru after-school, au înmuiat măsurile până la desfiinţare de dragul voturilor, celorlalţi li se pare prea mult şi preşedintele cred că trebuie să intervină cu un decret, ca să-i liniştească pe toţi, inclusiv pe cei din societatea civilă, care nu au responsabilitate pentru ceea ce spun şi fac”, a afirmat Traian Băsescu. 

Băsescu consideră că pentru PSD este mană cerească că nu sunt la guvernare: nu au de dat 40% la pensii, nu au o criză de gestionat, nu au de refăcut lanţuri de aprovizionare.

„Dau din gură. Nu vor veni la guvernare până la alegeri nici dacă îi pici cu ceară. În schimb, vor face mult rău cu propaganda”, a comentat Traian Băsescu în legătură cu ameninţările PSD că vor introduce o moţiune de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite