Tăriceanu ia distanţă de ordonanţa de urgenţă anunţată de PSD: N-am văzut-o, n-am discutat acest lucru nici în cadrul coaliţiei, nici cu ministrul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că nu a discutat cu Liviu Dragnea pe subiectul ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi nici cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Cât despre amnistie şi graţiere, liderul ALDE a spus: „Am aceeaşi părere pe care am avut-o şi în trecut“.

„N-am văzut ordonanţa, n-am discutat acest lucru nici în cadrul coaliţiei, nici cu ministrul Justiţiei. Sunt convins că ministrul Justiţiei va veni să ne informeze. După aceea o să vă spun care e părerea mea“, a spus Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă susţine ordonanţa de urgenţă anunţată ieri de PSD privind modificarea Codurilor penale. 

Cât despre o eventuală ordonanţă de graţiere şi amnistie, liderul ALDE a spus: „Am aceeaşi părere pe care am avut-o şi în trecut. Alt comentariu nu mai fac“. În trecut, Tăriceanu s-a opus planurilor PSD privind amnistia şi graţierea. 

Comitetul Executiv al PSD, controlat de Liviu Dragnea, i-a trasat Guvernului sarcina de a modifica legislaţia penală prin ordonanţă de urgenţă. Mai exact, articolele din Codul penal şi din Codul de procedură penală declarate constituţionale de CCR vor fi adoptate prin OUG, nu printr-un vot în Parlament. Liviu Dragnea a pasat răspunderea către Viorica Dăncilă, iar premierul nu a oferit detalii.

Jurnalistul Liviu Avram a comentat luni, în redacţia „Adevărul”, anunţul lansat de premierul Viorica Dăncilă la finalul Comitetului Executiv al PSD, potrivit căruia Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru Codul penal şi cel de procedură penală. Liviu Avram a explicat că astfel de iniţiative nu au mai existat până acum şi consideră decizia o „anomalie juridică” care are scopul de a agăţa elemente de amnistie şi graţiere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite